Helene Mortvedt ble overrasket over svaret fra Trondheim kino, da hun ønsket se barnefilmen Karsten og Petras vindunderlige jul på kinoen.

Premieren var i dag, og Helene ble glad da hun så at barnefilmen også var satt opp på babykino. Dette gjorde at hun faktisk kunne se barnefilmen sammen med de to eldste barna sine.

- Jeg tenkte, yes! Da kan storesøskene, Kristin (4) og Viktor (5) bli med, forteller Helene.

Men hun tenkte at hun skulle dobbeltsjekke at dette var greit med Trondheim kino først.

LES ANMELDELSEN: Anstrengt julestemning

Barnenekt på barnefilm

- Jeg sendte en melding og spurte på Trondheim kino sin Facebook-side om det var greit.

Hun fikk følgende til svar:

«Hei Helene! Babykino er tilrettelagt for at det kun skal være foreldre med baby (to seter pr. billett) og det er ikke mulig å bestille barnebillett på disse. Du kan derfor ikke ta med de store barna»

Reaksjoner

- Jeg synes dette er veldig merkelig. Babyer får jo ikke med seg noe av filmen, og voksne er jo ikke i målgruppa til denne barnefilmen. Hvem er det da som skal se denne filmen? undrer Helene.

Hun svarte derfor på Trondheim kinos barnenekt, men fikk ikke noe nytt svar. Derimot fikk hun en rekke støttende meldinger fra andre personer som reagerte på kinoens barne-nekt. De skrev Facebook-meldinger som «Dummeste jeg har hørt på lenge, Trondheim kino», «Seiøst?? Da må jeg spørre hvorfor i all verden viser dere en BARNEFILM på babykino?».

- Beklager

Administrerende direktør Arild Kalkvik legger seg flat.

- Nei, dette må være en misforståelse. Selvfølgelig kan barn gå og se en barnefilm. Når det er filmer for voksne er det kun babyer (under ett år gamle) som får være med. Vi må beklage på det sterkeste at vi har informert feil om dette. Jeg skal umiddelbart sørge for å rette dette på Facebook-siden.

Men dette fungerer ikke slik på alle barnefilmer.

- Hadde vi for eksempel vist Kaptein Sabeltann på babykino måtte vi nektet to- og treåringer å komme inn. Denne filmen har sju års aldersgrense, men kan sees av fireåringer sammen med foreldre.

Lover billetter

For ordens skyld: Filmen Karsten og Petras vidunderlige jul har ingen aldersgrense. Den er tillatt for alle og beskrevet som egnet for familie. Begrunnelsen er at filmen ikke inneholder scener som antas å være skadelige for barn.

- Hvis hun vil se Karsten og Petra mandag skal hun bare møte opp på kino da, så får hun billetter til barna, lover direktør Kalkvik.

- Så koselig, da får også de store barna være med! jubler Helene når hun får høre direktørens svar.

Karsten og Petras vidunderlige jul vises nå på Trondheims kino. Barnefilmen er tillatt for alle i alle aldre.
Helena stilte dette spørsmålet til Trondheim kino. Foto: Skjermdump, Facebook