Det begynte som et enmannsprosjekt som ble plukket ut til P3s Urørtfinale i 2010. Brått måtte Marius Drogsås Hagen samle sammen et band og til slutt sto et kreativt indiekollektiv på fem mann og en jente klart. Siden starten har bandet hatt flere låter listet på P3, varmet opp for The Wombats rundt om i Europa og spilt på flere festivaler i Norge.

I august 2011 gjestet Team Me Trondheim og Pstereofestivalen. Den gangen med kun en EP og en singel i bagasjen. Likevel imponerte de både publikum og Adressas anmelder som blant annet skrev «At et band fra Elverum som ennå ikke har albumdebutert får trampeklapp midtveis i en utekonsert i Trondheim, hvor de fleste har betalt for å se noen andre, viser at hypen virker, men viktigst av alt at bandet innfrir.»

Lovprist i inn- og utland

Sist høst slapp Elverums-bandet debutskiva «To The Treetops». Både Aftenposten, Musikknyheter.no, Dagsavisen, Adressa og seks andre norske medier ga albumet toppkarakter sammen med lovord som «årets beste innen norsk rock, helt enkelt» og «er verden rettferdig, så vil To The Treetops stå igjen som en klassiker innen norske utgivelser». I tillegg mottok de Spellemannprisen i kategorien «Beste popgruppe» for albumet.

Det er ikke bare i Norge Team Me har høstet listeplasser og god kritikk. Også i Tyskland, Sveits, Østerrike, Storbritannia og USA har bandet blitt spillelistet på flere radiostasjoner. Det britiske musikkmagasinet NME uttalte blant annet «Expect big things from Oslo’s Team Me», Sunday Times mente at «This fabulous sextet from Norway make Magic Numbers-like magic» også Q Magazine, Storbritannias største musikkmagasin, skrøt sekstetten opp i skyene.

Nytt medlem fra Levanger

I år fikk den populære indiegruppa nok en stor nominasjon. Denne gangen til Statoilstipendet på én million kroner. På grunn av uenigheter innad i bandet hvorvidt de ønsket å motta penger fra Statoil, trakk til slutt medvokalist Synne Øverland Knutsen seg fra hele samarbeidet.

Team Me uttrykte i den forbindelse blant annet at «Når vi begynte å planlegge året som kommer så ble det klart at Synne har personlige politiske prinsipp som hun ikke fant forenelig med å ville være nominert til Statoilstipendet. På bakgrunn av dette og flere andre uenigheter om hvor mye bandet skal satse framover, ble alle seks enige om at Synne vemodig nok slutter i bandet.»

I februar sto Team Me på scenen under Bylarm med Ina Elida Inman fra Levanger som ny vokalist.

Spiller på Familien i kveld kl. 22

På Familien: Team Me spiller på Familien i kveld, her fra Øyafestivalen sist sommer. Siden den gang har Synne Øverland Knutsen (t.v.) forlatt bandet og blitt erstattet av Ina Elida Inman fra Levanger. Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM