Dermed var det så godt som fullsatt i sal 2 på Prinsen kino da filmen satte i gang. Enkelte seter var riktignok ledige, men kun få billetter var uavhentet fem minutter før filmstart.

Kritikerrost fransk perle

Filmen som ble vist var «Se meg», regissert av Agnès Jaouis. Her treffer vi den litt lubne Lolita på noen-og-tyve år. Hun er stor, men blir ikke sett. I hvert fall ikke av sin far, den suksessrike forfatteren Etienne Cassard. Han er selvsikkerheten selv, som spøker med alt og alle, og er vant med at alle danser etter hans pipe. Lolita derimot er utrygg og søkende. Hun ser ikke engang kjærligheten når den dukker opp.

Som i Agnès Jaouis forrige film, «De andres smak» (Le gôut des autres), handler også «Se meg» om hvordan vi forholder oss til hverandre ut i fra hvilken posisjon vi har i samfunnet, eller i kunst- og kulturliv. Hvor fort vi setter mennesker i (feil) bås, eller på en hylle der de ikke hører hjemme.

Filmen vant prisen for beste manus under Cannes-festivalen i år, og har ordinær premieredato i Norge 2. juledag.

Alltid bra film

Filmene som trondheimpuls tilbyr sine medlemmer er uten unntak gode filmer. De fleste har fått terningkast fem eller seks, eller de har utmerket seg med å vinne nasjonale eller internasjonale filmpriser.

Tidligere har trondheimpuls hatt førpremierer på filmer som «Gåten Jason Bourne» og «Lost in Translation». Sistnevnte film ble Oscarnominert, og ble også en kritikeryndling i etterkant av den ordinære premieren – flere uker etter at trondheimpuls sine medlemmer hadde sett den.

Ny førpremiere mandag

Allerede neste mandag kan du få med deg nok en førpremiere gjennom trondheimpuls. Det er fortsatt ikke helt klart hvilken film som vil bli vist, men det vil bli sendt ut e-post til alle medlemmer torsdag ettermiddag. Som vanlig er det «først-til-mølla»-prinsippet som gjelder.

Kinopuls er et samarbeid mellom Trondheim Kino og fordelskonseptet trondheimpuls på adressa.no. Kinopuls arrangerer månedlige eksklusive førvisninger av filmer hvorav de fleste er gratis. Medlemmene varsles om førvisningene via epost.

For å få se filmene må du være medlem i trondheimpuls.

Meld deg inn her!