«Julekonserten» med Tore Johansen og Randi Stene i Lademoen kirke i kveld kl. 19, og onsdag kl. 19. Bill. kr. 300. Billetter selges på Billettservice.

–Konserten på Byneset er utsolgt. Dermed ligger det an til at Randi vinner, med mindre mine gamle venner fra Lademo kirkes guttekor og andre fra nærområdet fyller opp Lademoen kirke, sier Johansen.

Sammen med mezzosopranen Randi Stene holder han fra tirsdag til lørdag to konserter i Lademoen kirke samt konserter på Byneset, Leinstrand og Rissa. Konsertene går under navnet «Julekonserten».

–Jeg skulle opprinnelig opptre med «To tenorer og en te'», men ville finne på noe annet. Da jeg spurte Randi om hun ville finne på noe tullete til jul, svarte hun at hun ikke driver med sånt. Da jeg forklarte at det dreide seg om en julekonsert, ble hun likevel med, sier han.

Difference og kirkeorgel

Programmet for konsertene er variert, og Johansen sier at de to sangerne vil bevege seg ut i ukjent terreng.

–Vi prøver oss på hverandres områder. Jeg beveger meg inn i Randis operaverden med en såkalt pop-opera, mens hun vil synge vanlig pop, sier han.

Han kommer imidlertid ikke utenom de tradisjonelle julesangene, og «O helga natt» står også i år på repertoaret.

–Man skal heller ikke se bort ifra at noen Difference-sanger dukker opp. Vi har med oss Trond Hustad og Lars Olav Berg på keyboard, og håper også å få bruke kirkenes orgel. Det kan bli et spesielt lydbilde, sier Johansen.

Konserter i Byneset kirke torsdag kl. 19 (utsolgt); Leinstrand kirke fredag kl. 19; Rein kirke, Rissa lørdag kl. 18.

Foto: Terje Visnes