I forrige uke gikk Magne Furuholmen ut i Adresseavisen og søkte råd for å få oversikt over den midtnorske artistfloraen.

- Norsk musikkbransje er veldig sentralisert om Oslo-området og jeg føler meg ikke trygg på at vi har fanget opp alle gode kandidater fra deres region, sier Furuholmen. Gjennom adressa.no vil vi derfor invitere våre lesere til å komme med forslag til band og enkeltartister som deres mener har potensiale til å utnytte et så stort stipend.

Responsen lot ikke vente på seg: nærmere 500 forslag kom inn via nettdebattsidene. Fredag forrige uke ble forslagene talt opp og 13 band og artister stakk seg ut. Disse har gjennom helga fått tilsammen 4500 stemmer.

Slim Void fra Hitra fikk flest stemmer med 21 prosent, knepent foran «22» med 19 prosent. Jack Dalton, Margaret Berger og Aleksander With har også god støtte i befolkningen.

- Nå blir det vel sånn at a-ha kommer til å høre igjennom plata vår. Det er artig bare det. Hvis vi fikk en million tror jeg det ville hjulpet oss godt på vei til å bli populære. Vi har alltid satset på å skrive fengende melodier, og tror vi har et bredt nedslagsfelt. En stor europaturné er drømmen, men hvis vi vinner må vi også høre på hvilke råd a-ha har å gi oss. Det er ikke bare å dra ut og erobre verden, sier Anders Jektvik i Slim Void.

Adresseavisen understreker at avstemningen kun har rådgivende funksjon opp mot juryen og a-ha.

På musikksidene i morgendagens Adresseavis kan du lese mer om prosessen mot å finne en verdig kandidat til å motta norgeshistoriens største stipend i populærmusikk-sjangeren.

foto
Flest stemmer: Bandet Slim Void fra Hitra fikk flest stemmer på adressa.no da leserne skulle gi a-ha råd om hvem som fortjener million-stipendet. Fra venstre: Anders Jektvik, Dan Åke Clausen og Robert Daniel Hermann. Foto: MARIANN DYBDAHL
foto
Leter etter trøndertalenter: Aha har en million å gi bort til en artiste fra Midt- og Nord-Norge, men trenger hjelp til å finne den rette mottakeren. Foto: Foto: Jens Petter Søraa