- Jeg har sunget disse sangene solo i alle årene etter at The Kids la opp i 1982. Men det er noe helt eget å synge dem med originalmedlemmene, sa Dag Ingebrigtsen før han gikk på scenen under Trondheim Play lørdag kveld.

Frontfiguren sier dette etter all sannsynlighet er siste gang bandet står sammen på scenen.

- Vi er ikke oppløst. Jeg vil heller si at vi er et ikke-eksisterende band, sier Ingebrigtsen uten at forskjellen er helt klar.

- Én ting er sikkert, sier vokalisten:

- Det er bare i dag jeg kan presentere meg som vokalisten i The Kids. Det kunne jeg ikke går, og det kan jeg ikke i morgen. Bandet fins ikke.

- Følelser og energi

Det er ingen som kan fremføre The Kids-låter som dette ikke-eksisterende bandet, ifølge Ingebrigtsen.

- Musikk er veldig mye følelser og mye energi. Og den energien vi har hatt når vi har øvd den siste uka, er den samme energien vi hadde rundt 1980. Det merkes. Men det måtte litt øving til.

- Trommeslager Ragnar Vigdal har nesten ikke spilt på 30 år. Det tok litt innkjøring, men det satt veldig bra etter hvert.

- Traff spikeren på hodet

Hovedpersonen er forbauset hvor levedyktig bandet har vært blant publikum.

- «Forelska i lærer’n» har et eget liv med oss eller uten. Den spilles mer på radio nå enn da den kom. Sikkert 20 ganger hver dag. Vi traff virkelig spikeren på hodet. Hvorfor det ble slik har han imidlertid ikke noe svar på.

- Det går ikke an å resonnere seg fram til eventyret The Kids, sier Ingebrigtsen.

Oppladningen før konserten på Lerkendal lørdag ble litt spesiell.

- Jeg er vant til å sitte alene på et hotellrom og sture. Her må man være litt mer sosial, sier Ingebrigtsen som delte backstageområde med blant andre D.D.E. , Stage Dolls og TNT.

Særlig sosialt blir det likevel ikke.

- Man er i sin egen lille boble med fullt fokus på sin egen konsert, sier Ingebrigtsen.