Dermed legger han ned sin vinblogg Husets Vin, som i 2014 ble kåret til Årets drikkeblogg. Skoglund har vært vinspaltist for Matmagasinet Nord siden 2012, ved siden av sin egen vinblogg som altså ble kåret til Årets drikkeblogg av godt.no/VG og Mathallen. Han har også utgitt boken «Husets Viin - Senk skuldrene. Lær tricksene».

Av utdannelse er han siviløkonom, men valgte for en tid tilbake å jobbe med vin på heltid, som blogger og forfatter. Nå tar han skrittet enda lenger inn i de profesjonelles rekker.

Ifølge sin egen bloggside har Gunnar Skoglund vinfaglig bakgrunn som vinkelner/sommelier uteksaminert fra Norsk Vinfagskole, og han innehar i tillegg Advanced Certificate fra WSET (Wine and Spirit Education Trust). I februar 2012 gjennomførte han kurs i småskala vinproduksjon ved Department of Viticulture and Oenology, Stellenbosch University (Sør-Afrika).

Det er på sin egen blogg at Skoglund forteller om jobbskiftet i dag. Der skriver han:

«Husets vin legges ned 1.juli! Hvorfor? Jo, fordi jeg den samme datoen starter i ny jobb - for en vinimportør. Og det å jobbe for en vinimportør er uforenlig med det å samtidig anbefale viner som uavhengig vinskribent.Det har vært en enkel beslutning. Men samtidig litt vanskelig. Enkelt fordi jeg nå får muligheten for å jobbe med vin på heltid, og ikke minst for en importør med både en seriøst snasen vinportefølje og med dyktige, fine folk som snart blir mine kollegaer! Vanskelig fordi det blir rart å slukke lyset for bloggen som tross alt har vært en betydelig del av mitt liv de siste fem årene. Men jeg gleder meg! Masse! Til å begynne å jobbe for importøren Vinarius».