Hennes nye album «Presence» ble sluppet i januar.

Det er et album med personlige låter, hvor hun blant annet har fått hjelp av den svenske produsenten Tobias Fröberg og Joakim Berg fra bandet Kent. Nå legger hun ut på norgesturné og spiller i Dokkhuset i Trondheim i kveld.

–Vi gleder oss sinnssykt, sier Christel Alsos.

Alle de tre albumene

Hun har spilt i Trondheim før, blant annet på Bylarm i 2007, og har et godt forhold til både byen og Dokkhuset.

–Det har alltid vært en kjempebra by og jeg har mange gode venner der. Dokkhuset er et fint lokale, hvor man kan ta seg et glass vin og kose seg, sier Alsos.

Artisten har gitt ut til sammen tre plater, «Closing the Distance», «Tomorrow Is» og nå «Presence». På konserten får publikum høre litt fra alle tre.

–Den nye plata er veldig fin å ta over i live-formatet. Jeg liker å være tilstede og dele musikken min, og jeg kan love dem en god opplevelse. Håper det kommer masse folk, sier hun.

Det nye albumet

«Presence» ble skrevet og spilt inn i et 300 år gammelt hus på Gotland i Sverige. Tobias Fröberg fortalte henne at hun skulle tenke at hun var hjemme i Nord-Norge, for at musikken skulle bli dramatisk og dynamisk.

–Det ble et mantra for min del: «Tørre å sleppe det». Alt trenger ikke være vakkert. La det lyse bare bli enda vakrere ved å tilføre det du har av mørke i deg. Tobias har vært med på å tilføre meg dette. Han satt en standard. Fra dag én sa han: «Dette skal bli en verdensplate». At han turte å si det, var så befriende, skriver Alsos på sin hjemmeside.

Derfor handler albumet om livet hennes.

–Det handler om de varige båndene. De som er verdt å kjempe for, sier Alsos.

Hun er spent på hvordan fansen hennes vil ta det imot.

–Det virker som de liker det og er med meg videre. Jeg vil jo gjerne gi lytterne noe. Hva som helst. Det sterke med musikken er at man kan gi noe til de som er mottakelige, sier hun.

Nå skal hun turnere Norge fram til påske, fra Tromsø i nord til Drammen i sør.

–Framover blir det 100 prosent fokus på reise og spill, sier Alsos.