«The Trip to Italy» er den andre filmen der vi møter Steve Coogan og Rob Brydon som matskribenter på oppdrag for avisa The Observer. De to lettere karikerte skuespiller-komikerne tar denne gangen for seg italiensk matkultur.

Filmen er nokså god som satire over turismen i dag. Coogan og Brydon er fulle av kunnskap om populærkulturen i egen kulturkrets, men har verken historisk eller kulturell bagasje til å forstå landet de besøker. Italia blir derfor redusert til et favorittreisemål for Lord Byron og et innspillings-sted for Gregory Peck og Audrey Hepburn. Brydon har med seg en opera av Giuseppe Verdi i bagasjen, men det er Alanis Morrisette som blir lydsporet på turen fra Ligurias kyst til Capri. Hovedpersonene er alltid minst ett fiksjonsnivå unna å faktisk oppleve omgivelsen der de er.

Humoren faller mellom to stoler. Coogan og Brydon er vittige, men denne gangen ikke morsomme nok til å fremkalle de virkelige latterkulene. Deres kulturignorante oppførsel er heller ikke pinlig nok til å skape «pute-tv»-effekten som Ricky Gervais tok patent på med «The Office» på starten av årtusenet. Man skimter de virkelige Coogan og Brydon bak karikaturene. De er ikke ignorante og usympatiske nok til å bli komplette komiske karakterer.

Anmeldt av Morten Smedsrud.

Steve Coogan og Rob Brydon er vittige, men denne gangen ikke morsomme nok til å fremkalle de virkelige latterkulene.