Ranheim er nominert til Grammy i klassen «Best Engineered Album, Non-Classical» for sin teknikerjobb på Thomas Dybdahls «What's Left Is Forever».

Årets Grammy-priser deles ut i Los Angeles søndag.

– Thomas sendte meg en en tekstmelding med utklipp fra nettsida. Jeg trodde det var tull og måtte google Grammy på nettet. Det var ganske spesielt å se navnet sitt der. Det er ikke hver dag en er i sånt selskap, fastslår Ranheim.

Med Trondheimsolistene

Albumet ble utgitt i Norge i 2013, og lansert i USA i fjor. Mesteparten ble spilt inn i Los Angeles, med produsent Larry Klein og et durkdrevent lag amerikanske musikere. Men da Dybdahl trengte strykere tok han kontakt med Trondheimsolistene og innspillingen ble gjort med Ranheim bak spakene i Øra Studio i Trondheim.

Ranheim er nominert sammen med lydnestoren Tchad Blake, som har mikset albumet, og innspillingsteknikerne Thomas Dybdahl, Øyvind Jakobsen, Itai Shapira og David Way, samt masteringtekniker Bernie Grundman.

–Jeg aner ikke hva slags forventninger jeg skal ha. Men det er veldig stas for plata til Thomas, den er veldig bra og «typåt», sier den sindige rindalingen.

Spillehelg

Han er ikke uvant med priser, Øra Studio har spilt inn flere spellemann-vinnende album fra blant annet Rasmus og Verdens Beste Band, Trondheim Sinfonietta, og nå sist Gjermund Larsens «Trønderbarokk» som tok prisen i folkemusikk-klassen.

Mens den amerikanske musikkbransjen samles i Los Angeles denne helga skal Ranheim spille gitar med Åshild Mundal på Åndalsnes, i tillegg til en gitaristjobb i en musikkforestilling i Orkdal. Han er selvlært lydtekniker og har vært tilknyttet Øra Studio siden 2003. Sammen med kone og to barn bor han på Buran i Trondheim.

–Det er fryktelig givende å jobbe med musikk på denne måten. Også er det enklere logistikkmessig med henting i barnehage og sånt enn hvis en er turnémusiker, sier 33-åringen.

Flere nordmenn nominert

Det skal i alt deles ut 83 Grammy-priser innen et sinnrikt utvalg kategorier. Det er bare de største stjernene som kommer med i det direktesendte prisutdelingsshowet.

Se alle nominasjonene her.

Flere nordmenn har sjanser under årets utdeling. Jarle Bernhoft er nominert i R&B-klassen, Röyksopp kan vinne sammen med Robyn i elektronika-klassen. Morten Lindberg er nominert i klassen «Producer of the year, Classical» og for beste surroundalbum, i tillegg til at plateselskapet hans 2L og dirigent Vivianne Sydnes er nominert for beste koropptreden med Nidaros Domkor.

Albumcoveret til «What's Left Is Forever».