En rekke trønderske artister har de siste månedene samlet seg for å skrive, spille inn og gi ut en ny julesang med et formål om å donere alle inntektene til barnekreftforeningen i Trøndelag.

Med god gammel dugnadsånd, sene nattetimer og god støtte fra flere av Trondheims innspillingsstudio var til sammen 40 involverte med på å utforme prosjektet som etter hvert fikk navnet «Juletinget».

Sangen «Jula kjæm» ble lansert på Itunes 13. desember, hvor den etter få timer var inne på Itunes topp 100-liste. Sangen har nå over 2200 visninger på Youtube.

– Det har vært god respons på låten, men vi håper selvfølgelig på enda bedre respons, sier musiker, Erik E.I. Arnøy.

Kjente og ukjente

Arnøy forteller at det hele startet med at låtskriverne Geir Johansen og Børge Rømma fra gruppa Too Far Gone postet et innlegg på Facebook hvor de oppfordet trønderske musikere til å bidra på den nye julelåten de hadde laget.

– Det var lett å finne musikere som ville være med når det er til en så god sak som dette, skryter Arnøy.

Penger til å skape magiske øyeblikk

Distribusjon av låten er lagt til i «DistroKid» som muliggjør gratis utsending til både Itunes, Spotify, Amazon og Google Play. Denne kontoen er overlatt til barnekreftforeningen Trøndelag, som mottar hver eneste krone fra salget.

– Vi har gitt fra oss alle rettigheter. Alle inntekter går rett inn på konto til barnekreftforeningen, sier Arnøy.

Pengene som kommer inn blir brukt til positive hverdagsaktiviteter både inne og ute av sykehuset.

– Vi har gått sammen om å lage denne sangen fordi vi vil så gjerne gi tidenes julegave til barnekreftforeningen, forteller Arnøy, før han fortsetter:

– Trivselssykepleier Mads Bøhle ved St. Olavs Hospital er mannen som legger ned enorm innsats for å skape de «magiske øyeblikkene» for kreftrammede barn. Han bruker hverdagen sin til å skape en bedre og lysere hverdag for dem.

Artistene

Musikere på «Jula kjæm»: Jomar Johansen (Bass), Jen Egil Øverkill (Trommer) Erik Hammerø (Gitar) Petter Selliseth (Gitarsolo) Per Kristian Johansen (Keyboard).

Sangere: 1 vers: Børge Rømma, Børge Pedersen, Vegar Nesset /Following Bob.

1 refreng: Børge Rømma, Vegar Nesset

2. vers: Erik Arnøy, Lars Sollie, Kenneth Pettersen

2. refreng: Petter Selliseth, Toggo Ultrarock, Børge Pedersen

3. refreng: Børge Rømma, Toggo Ultrarock, Børge Rømma

2 stemmer: Olav Kvaale, Vegar Nesset, Lars Sollie, Ann Lill Grendahl, Maren Hovstein Rømma

Kor: Ann-Lill Grendahl Elshaug, Åse Kjersti Venås, Petter Selliseth, Helle Brusethaug Bjørnbakk, Ann-Kristin Dørdal Bjørkhaug, Lars Sollie, Olav Kvaale, Børge Rømma, Kenneth Pettersen, Min Ah, Erik Arnøy, Kent Overholdt, Per Arne Hildal Johansen, Vibeke Grøtli Fossen, Lloyd Lawrence Lorenz, Maren Hovstein Rømma, Øystein Viggen, Børge Pedersen.

Fra høyre: Erik E. I. Arnøy kaster opp en fot til Petter Selliseth som benytter sjansen av å spille en aldri så liten gitarsolo til stor latter for Lars Sollie. Foto: Geir Johansen
Her er koret samlet under innspillingen til sangen «Jula kjæm». Foto: Baard Danielsen