I fjor spilte Åge inn 10,9 millioner kroner, mot hele 22,8 millioner i toppåret 2011. Det viser regnskapet for selskapet Tekst og Musikk AS.

Åge Aleksandersen og Sambandet gjorde en omfattende turné i forbindelse med plateslippet av «Furet værbitt», og spilte mer enn 50 konserter i 2011. Den største konserten var på Torvet i august, der 10 000 publikummere fikk med seg Åge, Sambandet og gjesteartistene Sissel Kyrkjebø, Hanne Boel og Marit Larsen.

På Operataket

Allerede i 2011 annonserte Åge at det ikke ble noen turné med Sambandet året etter, og i fjor konsentrerte han seg mer om det akustiske prosjektet Åge og Gunnar – To menn akustisk, med gitarist Gunnar Pedersen. Dessuten holdt han konsert på Operataket med Mikael Wiehe og Kim Larsen.

Manager Tor Evensen sier at Aleksandersen ikke ønsker å uttale seg om regnskapet, men bekrefter at det i 2011 var langt større turnévirksomhet enn i fjor.

Selskapet eier også 100 prosent av Dyre Halses gate 13 A, som driver utleie av eiendom og hadde et resultat før skatt på 13 000 kroner i fjor.

Inntekt fra turné og plater

De tre barna til Åge sitter på 96 prosent av aksjene i selskapet, mens kona Torill har de siste fire prosentene. Hun innehar imidlertid begge de to A-aksene i firmaet, hvilket betyr at det fortsatt er hun som har full kontroll. B-aksjene som barna innehar har verken stemme- eller utbytterett, heter det i årsberetningen.

Sønnen Tom A. Aleksandersen er styreformann i aksjeselskapet Tekst og Musikk AS, som Åge opprettet for mange år siden. Det er til dette selskapet inntektene som musikken hans genererer kommer inn, fra turnévirksomhet og plateutgivelser.