– Så glad som jeg er i dag, har jeg aldri vært før, sier Charlotte Audestad når hun ser hvor mange mennesker som har møtt opp på Marinen i Trondheim tirsdag kveld.

De om lag 100 menneskene har kommet for å hjelpe Audestad å lage en musikkvideo-hyllest til Marit Bjørgen, som enda ikke har sagt noe om når hun kommer til å legge opp.

Audestad var i Falun og heiet frem skidronningen under VM. Nå heier hun gjennom sangen.

– Da jeg kom hjem fra Falun, tenkte jeg: «herregud, hun kommer til å gi seg». Jeg fikk lyst til å starte en folkebevegelse for at hun skal fortsette ett år til. Hun må bare peise på, sier Audestad.

– Er du veldig opptatt av skisport?

– Ja, det virker jo slik. Jeg kjenner at jeg ble veldig engasjert etter å ha vært i Falun. Det har gjort noe med hjertet mitt, sier hun.

– Et forbilde for alle

Den 31 år gamle artisten og låtskriveren fra Hitra understreker at hun har full respekt for Bjørgen om hun velger å legge opp, og at sangen og musikkvideoen først og fremst er en hyllest til skidronningen og alt hun har oppnådd.

– De som kjenner henne veldig godt sier at idrettsstjernen Marit Bjørgen ikke når mennesket Marit Bjørgen til knærne en gang. Det sier veldig mye. Hun er ikke bare et forbilde for folk som driver med idrett. Hun er et forbilde for alle som har lyst til å være gode mennesker, sier Audestad.

Det er Puzzlefilm som står bak musikkvideoen, og Xact dansestudio i Trondheim har koreografert dansen til den ferske låta.

Det er egentlig hemmelig, ifølge Audestad, men Bjørgens gode lagvenninne Heidi Weng dukker også opp i musikkvideoen.

Danseglade barn

Artisten oppfordret folk via Facebook til å møte opp på Marinen og være med på «noe sinnssykt artig». Jungeltelegrafen nådde også elevene ved Steindal skole, som definitivt så ut til at de hadde det over gjennomsnittet artig. Seksåringene Monika, Ada Emilie og Aurora lo og øvde ivrig på dansestegene i gresset før innspillingen skulle starte.

– Vi lærer sangen til ei jente, sier Ada Emilie.

Og akkurat da kjører Charotte Audestad forbi jentene, ruller ned bilvinduet og skryter av dem.

– Var det hun som var på internett, lurer Aurora på når Charlotte kjører videre.

Det var det. Seksåringene har tydeligvis gjort en forhåndssjekk av artisten før de møtte opp.

– Hvordan tror dere dette kommer til å gå da?

– Bra, sier Monika kjapt og bestemt.

– Jeg vet ikke hvordan vi klarer det, men vi får bare gjøre det beste vi kan, legger Ada Emilie til. Så ler de og viser frem sine beste dansesteg.

Ingen nerver

Nesseguttens håndballjenter fra Levanger har også møtt opp på gressmatta ved Nidelva for å støtte Audestad, som i 2013 ble sponsor for laget.

– Vi er her for å danse. Vi har takket ja til å være med i musikkvideoen hennes, og skal gjøre det vi kan for å vise oss frem, sier Ingvild Holmen.

I de røde lagdraktene sine gjør de sine dansesteg som de har blitt vist på forhånd. Nervøse er de ikke.

– Jeg tror ikke dette laget blir så veldig nervøs, sier lagkaptein Kornelia Strid.

Skiinteressert

Musikkvideoen lanseres allerede lørdag, på Marit Bjørgens 35-årsdag. Audestad håper skidronningen vil sette pris på hyllesten.

– Og så håper jeg at dette fører til at hun ikke gir seg. He he. Nei da, jeg håper hun blir glad, sier hitterværingen,

– Forresten. Hvordan er du på ski selv?

– Helt forferdelig. Jeg er hitterværing og vi er ikke spesielt kjente for å være god på ski, men jeg er veldig glad i tv-sport, ler hun.

foto
Seksåringene Monika, Ada Emilie og Aurora gledet seg veldig til å være med i en musikkvideo. Foto: Christine Schefte
foto
Dansesteg må terpes før musikkvideoen kan spilles inn. Foto: Christine Schefte