De siste dagene har ryktene svirret om en ny Pink Floyd-utgivelse. Det var Polly Samson, kona til gitarist David Gilmour, som først skrev om albumet på Twitter. Nå er platen bekreftet fra offisielt hold, og har fått navnet «The Endless River».

– Pink Floyd kan bekrefte at de slipper et nytt album, «The Endless River», i oktober 2014. Albumet består for det meste av ambient- og instrumentalmusikk fra «Division Bell»-innspillingen i 1993/1994 med David Gilmour, Nick Mason og Richard Wright, heter det i bandets pressemelding.

Den avdøde keyboardisten og grunnleggeren Richard Wright blir altså å høre på det nye albumet. Det understrekes at albumet ikke er ferdig, og at mer detaljer vil komme på et senere tidspunkt.

Kun nye låter

Sangeren Durga McBroom-Hudson, som turnerte med Pink Floyd på 80- og 90-tallet, er også involvert i prosjektet. På sin Facebook-side skriver hun at prosjektet originalt ble kalt «The Big Spliff», og at innspillingen begynte samtidig med «Division Bell», altså for 20 år siden.

– David og Nick har gjort mye mer siden den gang. Originalt skulle det være en ren instrumentalplate, men jeg var inne i desember og sang på et par låter, skriver McBroom-Hudson.

Hun skriver at også frontfigur David Gilmour har vokal, og bekrefter at platen vil bestå utelukkende av nye låter.