–Vi var sikre på at vi først og fremst var der for å spille, mimrer Jonas Skybakmoen. Slik gikk det ikke. «Tre reale uppercuts», skrev Adresseavisen etter at leserne ga trondheimsbandet priser for henholdsvis «Årets trønderske artist», «Årets norske cd» og «Årets norske låt».

LES OGSÅ: Inntok storstua

–Jeg husker vi var veldig overrasket. Det var virkelig mange sånne innrammede diplomer å ta med seg hjem.

Publikum i førersetet

2003 var året Johndoe dundret igjennom så det fremdeles suser i ørene. Først på Blæst under Bylarm. Publikum var lamslåtte, riksavisene jublet. Jeg var der og sang med som alle de andre. Plateselskapene sto i kø backstage og VG delte ut en gedigen sjekk til årets bylarmband. Debutplata «Ja takk til trøbbel» ble hyllet, bandet dro på en triumfferd av en turné, skapte kaos i Storsalen under Uka og ble nominert til Alarmpris.

LES OGSÅ: Utvalgte vinnere 2003

–Det var glansdagene dette, smiler Skybakmoen salig, i dag er han journalist i Adresseavisen.

Han satte pris på prisene under Ut-Awards den gangen.

–Vi prøvde å ikke være så opptatte av hederspriser, men at det var publikum som stemte på oss–det var gjevt. Det er de som løser inn billetter og bruker penger på oss. Det er de vi bryr oss om. Det var en skikkelig anerkjennelse.

Noe nytt i emning

Nå var det ikke slik at de dukket opp fra intet. Året før vant de Zoom, og liveryktet hadde de bygd opp gjennom flere års hardt scenearbeid. Og mer ble det.

–Vi spilte over 150 konserter i 2003 og nærmet oss 100 i 2004. I tillegg gjorde vi to plateinnspillinger og utgivelser. Alt dreide seg om musikk. Vi har alltid hatt som mål å spille flest mulig konserter. Vi sa ja til alt. Det ble sykt mye bilkjøring.

Nå er det derimot snart to år siden Johndoe spilte i Trondheim. Bandet har takket ja til å spille på årets Ut-Awards, men Skybakmoen gliser lurt når vi spør om fremtidige plateplaner.

–Vi holder kortene tett til brystet.

Han drister seg likevel til å avsløre at nye låter er på gang.

–Når det kommer noe nytt, så kommer det til å bli den ultimate Johndoe-plata. Så nær man kan komme essensen av Johndoe.

Foto: Ness, Rune Petter