– På en kjapp biltur mellom Oppdal og Melhus hadde vi planlagt hele kvelden, forteller Erik E.I. Arnøy, som drifter scenen på Kafè Skuret. Gjennom et familiemedlem som jobber for Redd Barna har han og kona Gabrielle Ingdal Arnøy, som er daglig leder for samme utested, stadig fått oppdateringer om situasjonen i Gaza.

– Det som skjer med de uskyldige sivile er klin umulig å lukke øynene for, sier Arnøy.

Ikke politisk

Det er viktig for arrangøren å påpeke at det ikke ligger noen politisk motivasjon til grunn for veldedighetskonserten.

– Det vi ønsker er å skape et engasjement rundt humanitært arbeid. Det å beskytte og hjelpe barn er noe de fleste kan stå inne for, enten du er proisraelsk eller palestinavenn. Det handler om å være et medmenneske, sier Arnøy. Han forteller at responsen fra publikum og artister har vært utelukkende positiv.

– Vi var også i kontakt med artister som Ulf Risnes, Charlotte Audestad og Hans Bollandsås. De ville gjerne være med, men invitasjonen kom på litt for kort varsel til at det lot seg gjøre, sier han.

Donerer lønningen

I tillegg til at billettinntektene på 200 kroner per billett går uavkortet til Redd Barna, har de ansatte ved Kafè Skuret bestemt seg for å donere dagens lønning til saken. Kunstner Beate Raaen fra Ilens Frie Forsamling har donert et maleri som selges etter budrunde.

– Vi har ikke forhåndssalg av billetter, så det er litt vanskelig å spå hvor mange som dukker opp. På Facebook står imidlertid arrangementet oppført med 120 deltagere, med like mange som har oppgitt at de kanskje kommer, sier Arnøy. Han mener at med scene både ute og inne, og hvis de unngår høljeregn, kan de få plass til 500 publikummere. Arnøy forteller at det falt seg naturlig å engasjere seg i situasjonen i Gaza.

– Dette var opprinnelig Gabrielles hjertesak. Det var hun som åpnet øynene mine. Når foreldrene i Gaza ikke er i stand til å hjelpe sine egne barn, må vi som står utenfor bidra med det vi kan, slår Arnøy fast.

Artistene som spiller er: Børge Pedersen, Martine Rygvold, Mandarinsaft, Tyra (MGP-junior 2014), Ravage Rose, John Heitman & De Akterutseilte, Carsten & Eirik, Ove Engen og Peter Stokstad.