Etter lydprøven noen timer før sin etterlengtede gjenkomst fryktet både Are & Odin at det kom til å bli surt.

– Det var tostemt surt, sa Are da.

Rett etter å ha gitt publikum «Lys og varme beibi» i Storsalen var han litt høyere på strå.

– Jeg synger egentlig som Bono, vet du. Men jeg bruker opp stemmen litt raskere. Jeg tror jeg brente av litt for mye krutt på lydprøven, sier han nå.

Omringet av metallfolk, Grand Prix-finalister og nye og unge trønderrockere bak scenen, hadde Odin allerede fått nok.

– Ble det for mye sort lær for ham?

– Nei da, Odin liker metallhuer han, men det blir for mye drikking her. Han er avholdsmann. Nå har han pakket sammen sakene sine og vendt snuten mot Namdalen, forteller Klaus Sonstad på vegne av sitt alter ego.

Kneler for Åge

I velkjent sauebonde-stil rakk han uansett å radbrekke Britney Spears «Hit Me Baby One More Time»-melodi – med Åges «Lys og varme»-tekst over. Når duoen snakker med adressa.no er det Åges tur til å stå på scenen.

– Kongelåt herre, mener Are.

– Det var utrolig kult at han ville synge på låta vår. Men han nekter å bli med på scenen. Han får den ikke til, mener Klaus.

– Så dere spurte i kveld?

– Nei, nei. Vi lar ham være i fred. Are og Odin kneler når Åge går forbi, sier Klaus Sonstad.

Lei av lammelår

Nå vurderer radioduoen, som tapte prisen for Tiåerets kulturelle prestasjon til Uka, å gjøre comebacket enda litt lengre.

– Nå føles det som de fire årene ikke har eksistert. Vi har mer futt i oss tydeligvis, sier Are Sende Osen og suppleres av partneren.

– Det er fortsatt et hull etter oss. Det finnes flinke radiofolk, men ingen som gjør det samme. Odin har jo radioprogram i Namdalen han. Siden det bare er to lyttere, og begge er venner av ham, vet han at han får spise det lammelåret som blir loddet ut uansett, så det er jo litt kjedelig.

– Vi klarer ikke dette hver dag lenger, men vi kunne fått oss en kveldsspot i en lokalradio, mener Are.

Are og Odin på Ut-Awards. Foto: Glen Musk