Den vulkanske aktiviteten på Island får følger også for kulturlivet i Trondheim. På grunn av at store deler av flytrafikken i Europa er lammet, må flere av artistene som skulle ha spilt på Dokkuset melde avbud.

Før helga var det konserten med ny-musikk/jazz-ensemblet Dans Les Arbes med pianisten Christian Wallumrød som måtte avlyses. Bandet ble sittende fast på flyplassen i Wien og har vært nødt til å innstille flere konserter de kommende dagene, melder Dokkuset i en pressemelding. Denne konserten vil bli satt opp igjen på et senere tidspunkt.

Legender melder avbud

Konserten med Margaret Stachiewicz, Trine Knutsen og Øyvind Gimse som skulle ha vært i dag tirsdag er også avlyst. Pianist Stachiewich rekker ikke fram i tide.

Onsdag denne uka skulle Dokkhuset fått besøk av tre musikalske legender i gruppa Marc Ribot Trio. Denne konserten er dessverre også avlyst.

Ribot er mest kjent som Tom Waits faste gitarist gjennom mange år, men har i tillegg en lang og spennende CV. Plant & Allison Krauss, Elvis Costello, John Zorn og Mcoy Tyner er bare noen av de som har benyttet seg av gitaristens særegne spill. Bassist Henry Grimes har spilt med mange av de største jazzstjernene gjennom 1960- og 70-tallet, menn trommis Chad Taylor har bakgrunn fra Chicagos postrock-miljø og har spilt med blant andre Tortoise og Jim O'Rourke.

Får pengene refundert

Denne konserten vil bli satt opp igjen på et senere tidspunkt, skriver Dokkhuset.

Trist er det også at den utsolgte konserten med Grant Lee Philips lørdag er avlyst, i likhet med hele hans Europa-turné. Det jobbes allerede med nye datoer til høsten.

De som har kjøpt billetter til disse konsertene, vil få refundert pengene eller få tilbud om samme konsert ved en senere dato.

Marc Ribot Trio skulle ha spilt på Dokkhuset i Trondheim denne uka. PÅ grunn av vulkanasken over Europa er konserten avlyst.