Det var i fjor vår at Esther Orkester debuterte med et album som fikk flere enn vår anmelder til å smile bredt. Fascinerende og overbevisende med gode tekster fra en sterk personlighet, skrev vår kritiker, som mente «Why we woo» låner inspirasjon fra mellomkrigens kabarettradisjon.

–Jeg bruker å si at vi spiller singer/songwriter-pop med cabaret-tvist. Både med humoristiske elementer og mer alvorlige og livsbeskrivende ting. Det er fint å bli satt inn i en sjanger, da vet folk hva de kan forvente, sier Esther Buchman, som har spilt i overkant av 30 konserter siden debuten i fjor. Blant disse en konsert på Copenhagen Jazz Festival og en annen på Bylarm i Oslo i februar.

Siden Buchman er bosatt i Oslo og resten av bandet i København, har det også blitt en del solokonserter der hun kun har hatt med seg pianist Ole Jonas Storli.

Nå planlegger gruppa ny plate, men vil først teste ut det nye materialet på publikum. Det skal de gjøre på en miniturné som starter i Ålesund fredag, går videre til Sunndalsøra lørdag og Familien i Trondheim søndag. Til uka er det Oslo og København som står for tur.

–Musikk blir fort så alvorlig

Gruppa skal i studio i løpet av våren og planlegger plateslipp sent neste høst. Hvordan er det nye låtmaterialet?

–Det er litt mer fart denne gangen, låtene er mer rytmisk utfordrende. «Why we woo» var mer opp og ned i intensitet. Jeg liker å leke meg med tekster og digger og skrive tekster som er puslespill for meg. Det er viktig at de betyr noe og at melodiene fenger. Kanskje handler det litt mindre om kjærlighet denne gangen, undrer Buchman, som håper å få med flere uhøytidlige låter på albumet.

–Musikk blir fort så alvorlig. Jeg vil gjerne beholde lekenheten i musikken, men fortsatt holde på inderligheten. Det skal jo være fint óg.

Om konserten på Familien, sier hun følgende:

–Det blir masse fine, nye låter i tillegg til noen gamle. Vi spiller veldig nærværende musikk, det er en skikkelig bra måte å starte uka på.

TID OG STED: Esther Orkester på Familien søndag kl. 21.

Hør Esther Orkester på Youtube: