Dårlige barndomsminner om bakglatte ski, gnagsår og klabbføre har inspirert hitterværingen Therese Ulvan til å skrive låta «Nye gnagsår, gamle ski».

Samlet «artigkaillene»

Når musikkvideoen skulle spilles inn i sprengkulda på Røros var det derfor greit med litt drahjelp fra musikkveteranene Øystein Dolmen og Ulf Risnes. Og ikke minst skilegenden Oddvar Brå, som har en liten rolle i filmen.

– Jeg samlet sammen alle «artigkaillene» jeg kjenner. Vi hadde det så artig da vi spilte inn videoen at vi flira til åtte om morgenen, selv om det var så kaldt at jeg nesten ikke fikk puste, forteller 33-åringen.

Utløste leteaksjon

Sangeren har skrevet teksten sammen med Tommy Rodahl og Ulf Risnes, men det er Ulvans egen barndom som er inspirasjonen bak.

– Jeg husker at jeg hadde vondt i magen før skidagene på skolen, og en gang måtte de sende letemannskaper etter meg på et barneskirenn. Da hadde jeg funnet en snøscooter som jeg satt og lekekjørte på inne i skogen, og glemt bort hele rennet, forteller Ulvan.

Gryende skiinteresse

Oppvekst på Hitra etterfulgt av ni år i Los Angeles er ingen god oppskrift på den perfekte skiløper, men nå som Ulvan har flyttet tilbake som voksen så har hun endelig fått lyst til å lære seg å stå på ski.

– Da jeg kom tilbake til Norge visste jeg ikke forskjell på Nordstoga og Northug, men nå har jeg faktisk lyst til å lære å gå på ski. Kanskje Oddvar Brå kan gi meg et lite kurs om jeg spør han pent,  undrer hun.

Kommer med plate

Singelen er den første låta fra albumet «Hemmelig begeistra» som slippes 3. mai. Ulvan har tidligere gitt ut albumet «Already There».