Tørresdal, som gjestet Næringsforeningen iTrondheimsregionen, var styreleder i selskapet i seks måneder mellom 2009 og2010. Foredraget, kalt “Hva gikk galt med Rock City”, handler derimot ikke omhvem som har skyld i at situasjonen ble som det ble.

Etter åpningen den 11.11.11, klokken 11, har bygget værtgjenstand for mye diskusjon. Både på grunn av dårlig økonomisk styring ogmangel på interne rutiner.

- Jeg føler et ansvar til å bidra for at man bør lære avdet som har skjedd, slik at man kan bli forberedt på det i en styresammenheng.Min motivasjon er ikke å renvaske meg selv, for jeg er stolt over å ha vært endel av Rock City, åpner Tørresdal fra scenen.

- Skyldspørsmålet er uinteressant

Hun mener det var riktig å ta en sjanse og satse, og synesdet er uinteressant å dvele ved et skyldspørsmål.

- Nå står bygget og mulighetene er der. Jeg er veldigfornøyd med hva som har blitt gjort. Det er viktig å se på hvordan man kommerseg videre, ikke lete etter feilen i konseptet. Men man må ha fokus på hvorveien går videre, sier hun.

- Hvis ingen hadde unnfanget ideen og tatt en sjanse, villedet ikke vært noen Rock City.

Rendyrke vedtektene

Tørresdal roser de ansatte for arbeidet som har blitt gjort,men peker samtidig på flere ting hun mener kunne vært gjort annerledes.

- Som et aksjeselskap har Rock City en del vedtekter de måfølge. Disse vedtektene var ikke i samsvar med føringene som kom medstatsbudsjettet. Når man får penger derfra skal man legge pengene riktig. Detsto blant annet ingenting i vedtektene om at det skulle bygges en konsertsal.

Hun mener det er viktig å heller rendyrke de delene som harvært en del av oppdraget og vedtektene, for å fortsatt kunne motta statsstøtte.

- Hvis man holder på med andre ting enn det du har fåttpenger for, da har du et problem. Det er en av tingene som var grunnen til atde kom i økonomisk uføre.

Ikke tydelig nok

Hun sier man bygget på gode planer og intensjoner som ikkeslo til, og peker blant annet på et dårlig sponsormarked i 2011, og inntektenesom uteble.

Tørresdal snakker også om leieavtalen som ble inngått førhennes tid som styreleder. Hun mente den ikke var økonomisk bærekraftig og komselv med ideer for å få ned utgiftene.

- Jeg foreslå å få en kulturskole inn i bygget. Det villefå ned utgiftene, men dette var ikke kommunen villige til, sier hun.

- Det jeg må ta ansvar for var at det ikke var tydelig nok.