Showet «Tatt av vinen» har fått champagnekorkene til å fly i Oslo. 70 000 tilskuere og jublende kritikere har fulgt Anne-Kat Hærland på scenen. Til helgen spiller hun tre forestillinger i Olavshallen. Fredag er utsolgt, men er man rask på labben kan man få billetter til en av lørdagsforestillingene. Mange års tant og fjas fra «Nytt på nytt»-benken har tydeligvis ikke tatt lysten fra folk. Fordi de kjenner seg igjen, mener hun selv. - Jeg er ikke redd for å bruke meg selv som eksempel, og fortelle om ting jeg er usikker på og ting jeg ikke får til. Hvis jeg er redd for noe, er det sikkert andre som er det også, forklarer hun. Etter lyden å dømme puffer på en sigarett, før hun tar sats mot en av sine tv-bransjesøstre, for å illustrere hva hun mener med gjenkjennelighet.

«Dotty» får svi

- Det er ingen som kjenner seg igjen i Dorthe Skappel - det er ingen som ser sånn ut! Hun ser jo ikke ut som hun går på do en gang, hun ser helt bisarr ut! Sover hun på formalin eller hva? Er hun ikke 120 år eller noe? Jeg tror ikke hun har det så veldig moro, altså.«Oss i salen mot røkla.» skrev anmelderen etter at Anne-Kat hadde besøkt Haugesund. Da hun ropte «Det er nok nå, Dorthe!» ble hun møtt med stormende jubel.- Det er hun som får gjennomgå i showet ditt? - Hun får gjennomgå for disse utseendegreiene, ja. Jeg har tydeligvis truffet noe folk kjenner seg igjen i. Folk begynner vel å bli lei?

Giske klarer seg selv

Selv om suksessen i Oslo har vært eventyrlig, er det med en spesiell følelse hun inntar Olavshallens Store sal. - Jeg gleder meg voldsomt til å stå på scenen i Olavshallen. Det er veldig stort. Jeg er veldig stolt av det, det er den største salen jeg har spilt i. Det er bare Oslo Spektrum som er over den, og det blir å drive det altfor langt.- Hvordan er det forskjellig å stå alene på en scene, og å sitte i Nytt på nytt-panelet? - Scenen er mye mer levende enn tv. Det skjer der og da. Nytt på nytt er opptak. Sier man noe feil, gjør ikke det noe. Derfor er det mye mer nerve live, spesielt i en så stor sal.- Er det noen i salen som kan frykte pisken? - Nei da, føl dere helt trygge. Det er ikke trøndere som er problemet! Men du - jeg kom plutselig på at jeg ikke har noen vitser om Trond Giske! Men han klarer seg jo fint på egen hånd.

Lager nytt NRK-program

Fra høsten av overlater Anne-Kat plassen i Nytt på nytt til Linn Skåber. «Tatt av vinen» spilles frem til midten av desember, deretter skal hun lage et nytt program for NRK.- Jeg kan si så mye som at det ikke blir tøys om nyheter. Vi skal utvikle noe helt fra starten av, og det blir deilig. Det er fint at NRK ikke bare kjøper programkonsepter. Det skal bli fint å finne opp kruttet igjen.- Har du noen gang fått lyst til å klype og riste litt i de lakoniske kinnene Knut Nærum anlegger etter en vits? - Hehehe! Nei, han ler så mye ellers. Det er nesten litt deilig å se ham ikke le.Anne-Kat. Hærland, «Tatt av vinen» i Olavshallen fredag kl. 19, lørdag kl. 19 og 21.30. Inngang: 365

Foto: Åserud, Lise