Storparten av de 4500 billettene som er ute for salg, har blitt revet bort de siste dagene.

– Det koker på billettservice, sier skuespiller Mads Bones. Han er ute og lufter bikkja i Nordre gate når Adresseavisen ringer ham.

LES ANMELDELSEN (PLUSS): – Dokk spele kvarainner go'

– Ja, her soler jeg meg i glansen av spelsuksessen. Rundt meg er det fullt av folk som enten skal se, eller har sett «Slaget på Testiklestad», forteller han.

Utvidet publikumskapasiteten

Bones forteller at gjengen bak utendørsspelet hadde store forventninger til egen premiere.

– Likevel gikk det over all forventning. Vi har utvidet publikumskapasiteten vår til 450 besøkende per forestilling, og det ble nesten sprengt under premieren.

Publikum var visst med på notene, ifølge skuespilleren:

– Det er fantastisk når publikum bryter ut i serieorgasmiske latterbrøl, det skaper en eufori som fremdeles sitter igjen hos meg. Nå føler vi alle på en lettelse, samtidig som det kribler i magen, forteller han.

Aldri for mye av det gode

Bones forteller at Testiklestad-gjengen er strålende fornøyd med anmeldelsen og terningkast fem som de fikk fra Adresseavisens anmelder Martin Nordvik.

– Vi har sansen for Martin. Hvis jeg skal pirke på noe – du vet, vi som holder på innen dette feltet er jo de eneste som finleser anmeldelsene – så er det hans forslag om å stryke «never» i vårt motto «Never kill your darlings». Det blir som å be RBK spille mindre offensiv fotball fordi det hender at de slipper inn noen ekstra mål på grunn av det, mener Bones. Han slår fast at de aldri kommer til å slutte å spille ekspansivt teater.

– Vi stryker ikke den «never»-en. Ain't gonna happen!

– Ikke rike ennå

– Du har tidligere litt humoristisk sagt at «Haga-slekta», med «Elden»-regissør Paul Ottar Haga, har tjent seg rike på andres frivillighet. Har dere gjort det samme nå?

– Jeg forstår at mange kan tro at det ligger gode penger i teaterproduksjoner som slår an på denne måten. Sannheten er at det er svindyrt å lage forestilling med et tjuetalls profesjonelle skuespillere. «Elden» har til gjengjeld kun seks profesjonelle skuespillere. Vår eneste inntekt er billettinntekter, og det lille overskuddet vi får, tar vi med oss i produksjonen av neste års forestilling, sier Bones. Imidlertid legger han til:

– Men det er klart, vi ønsker jo å bli søkkrike. Kanskje er vi det på 20-årsjubileet vårt!