Da det nylig ble kjent at bare to trondheimsband ble plukket til å spille på neste års Bylarm, førte det til en ny diskusjon rundt rekrutteringen av band i Trondheim. Thomas Christian Espenes, som har vært med og arrangert årets utgave av konkurransen Bandkrieg på Kultursenteret Isak, mener det ikke er noen grunn til å svartmale.

–Jeg ser ikke at det er noe stort problem. Jeg vet ikke hvordan det har vært før, men jeg synes det er et bra nivå på band i Trondheim, sier han.

Espenes har hørt gjennom demoene fra alle som ønsket å delta og forteller om stor interesse. Blant disse ble ni band plukket ut og presentert over tre kvelder. Hver gang er det blitt kåret en finalist, der en jury og stemmer fra publikum har hatt like mye å si.

–Det har gått over all forventning, med mye folk alle kveldene, sier Espenes som anslår at om lag 600 har vært innom. Han er imponert over nivået på musikerne, ikke minst på scenen, og sjangerbredden.

Punk, rock og metall

I kveld presenteres de tre finalistene på Isak, der et av banda stikker av med studiotid i Brygga studio til en verdi av femten tusen kroner.

De som skal kjempe om publikum og juryens gunst er Explicit Licks, Tomrom og Religiøs Voldtekt alle med medlemmer fra sytten til noen og tjue år. Sistnevnte spiller punk, mens Tomrom er blant Bandkriegs yngste deltakere og spiller metall. Explicit Licks er et hardrockband som har eksistert i fire år, forteller vokalist og gitarist Andreas Aasarød.

–Vi jobber for tiden med vår debut-ep som er planlagt utgitt i løpet av vinteren. Det siste året har vi vært mer seriøse og kommet oss ut. Vi skriver låter selv og nå ønsker vi å spille flest mulig konserter, sier Aasarød om motivasjonen for å delta. Heller ikke han synes det rekrutteres for få band fra Trondheim.

–Jeg ble overrasket da dere skrev om det. Jeg synes det har begynt å ta seg opp, særlig med tanke på jobben Rockforum og Husbråk gjør. De er flinke til å profilere nye band, sier Aasarød.

Bandkrieg arrangeres i år for femte gang. Mens juryen trekker seg tilbake for å kåre en vinner i kveld blir det konsert med The Action Five.

TID OG STED: Finale i Bandkrieg på Kultursenteret Isak i kveld. Start kl. 19. Gratis/rusfritt.