Det ble mye oppstyr rundt TGI Friday's da de i oktober åpnet sin restaurant i Trondheim. Adresseavisens smakspoliti slaktet restauranten med terningkast to, på grunn av lang ventetid og dårlig kvalitet på maten.

Nå er de nominert i kategorien Årets utelivsnykommer i årets Ut-Awards.

Stem på dine favoritter her.

Soler seg i glansen

Daglig leder i American Bistro Scandinavia, Espen Sørlie Holm, setter stor pris på nominasjonen. Han meddeler at de tok all kritikken på alvor. Derfor ansatte de 20 nye medarbeidere og hyret inn opplæringshjelp fra sine restauranter i Oslo, Bergen og Stockholm.

– Tempoet måtte økes. Vi fikk en større omsetning enn planlagt, og det ble mye for hele organisasjonen og de ansatte, sier han.

Nå ser de derimot en betydelig forbedring. Den daglige lederen forteller at gjester som har spist på TGI, både før og etter opplæringen, har vært fornøyde med utviklingen.

– Nominasjonen viser at det harde arbeidet har lønnet seg, sier Holm. – Det går likar no.

Godt konsept

Audun Hoem Hagen er en av journalistene i Adresseavisens smakspoliti. Han var med å bestemme nominasjonene. Han forteller at han ble overrasket over forbedringene på restauranten.

– Nå er maten varm, sier Hagen.

Videre tilføyer han at en av grunnene til at restauranten står på listen er det populære konseptet, som til stadighet drar mye folk. Han tror også at maten har slått godt an hos trønderne. Likevel får de ikke noe gratis.

– Det er et «elsk-hat-forhold». Enten liker man den, eller så liker man den ikke. Jeg tror de store stekene har slått godt an i Trondheim, sier han.

Konkurranse

TGI Friday's får stor konkurranse fra de to andre restaurantene i kategorien, Moskus og Matbaren. Smakspolitiet liker begge veldig godt.

Matbaren blir beskrevet som en restaurant som «løfter det kulinariske nivået på Solsiden», mens Moskus får skryt for sin spennende konsertscene og voksende ølsalg.

– Begge to har flinke kokker, fine lokaler og god kvalitet og råvarer, sier han.

Matbaren skaper bistrofølelse med åpen kjøkkenløsning og store vinduer på Solsiden, mener Smakspolitiet. Foto: Mari Vold
Moskus i Olav Tryggvasons gate har et stort utvalg av vin og ølsorter, samt selskapsmat, mener Smakspolitiet. Foto: Joakim Slettebak Wangen