I dag ble det kjent at Elvis Costello blir en av hovedattraksjonene under årets Olavsfestdager, i en dobbeltkonsert med Ida Jenshus i Borggården 1. august.

Tre uker senere får vi nok en dobbeltkonsert samme sted, da Katie Melua spiller sammen med Ulf Risnes og Tre Små Kinesere den 25. august.

Solgt 10 millioner

Georgiske Ketevan «Katie» Melua er en av Europas mestselgende kvinnelige artister de siste årene. Hun slo bredt gjennom med «Call of the search» (2003), et album som samtidig gjorde henne til den mestselgende kvinnelige britiske artisten det året.

Oppfølgeren «Piece by piece» med singelen «Nine Million Bicycles» ble en enda større suksess. I fjor ga hun ut sin sjette plate, «Secret Symphony», som fikk hard medfart av norske kritikere. Til sammen har hun solgt mer enn 10 millioner plater på verdensbasis.

Verdens dypeste konsert

2. oktober 2006 sikret artisten seg en plass i Guinness Rekordbok da hun holdt det som til da var historiens dypeste konsert – i en av plattformbeina til Troll A-plattformen, 303 meter under havoverflaten.

Melua var en av hovedattraksjonene under Olavsfestdagene i 2003. Da spilte hun en utsolgt konsert foran 3000 publikummere i Borggården.

Tre Små Kinesere har spilt sammen siden 1988, og har siden da gitt ut ni album og en samleplate.

Konserten har fri aldersgrense og billettene blir lagt ut for salg førstkommende onsdag.