Kurt Nilsen vant Idol-konkurransen, men David Pedersen og Gaute Ormåsen imponerte plateselskapet BMG såpass at også de fikk platekontrakt. Planene for de nye singlene er klare, og allerede søndag og mandag skal de to idolene i ilden med innspilling av musikkvideo. Men de trenger noen til å gå i ilden sammen med seg. I ekte Idol-ånd åpner plateselskapet dørene for helt ukjente, kanskje kommende stjerner.

Audition lørdag

- Vi trenger masse statister, og det er morsommere at fansen får være med enn å bruke vanlige statister, sier Cecilie Torp-Holte i BMG.

Rundt hundre statister mellom 17 og 27 år skal plukkes ut i rekordfart. Påmeldingsfristen er fredag, og allerede lørdag blir det audition i Oslo. Men ekte fans fra Trondheim vil vel ikke takke nei selv om reisen må betales fra egen lomme og jobben er ubetalt.

De strenge dommerne skremte vettet av både deltagere og tv-publikum med sine tidvis krasse tilbakemeldinger under Idol-auditionen. Statist-utvelgelsen til musikkvideoen blir sannsynligvis hakket mildere, ifølge regissør Alex Herron.

På fest med David

- De som blir plukket ut til audition, kommer inn og tar en liten prat med oss. Kanskje ber vi dem komme inn i små grupper, setter på litt musikk og ber dem ha det moro. Det er tross alt det de skal gjøre på settet, så det er viktig å se at de klarer å slippe seg løs, forteller Herron.

Mens Kurt ga ut singelen «She's so high» fra den danske gruppa Saybia, skal Gaute og David synge helt nye, spesialskrevne låter. David satser på en blanding av pop og rock, mens Gaute holder seg til ren pop. Herron vil holde innholdet i Gautes video hemmelig ennå. Davids video røper han derimot nok om til å slå enhver fan i bakken.

- Det blir en performance-video hvor David blant annet drar på fest sammen med vennene sine, og det er her statistene kommer inn. Det blir en intim video, så statistene blir veldig godt kjent med David, lokker regissøren.

ELIN FUGELSNES