Runar Skjerven Eggesvik har stått bak mange forunderlige nyvinninger i utelivet i Oslo de siste årene, og ble i Aftenposten nominert til årets osloborger i fjor. Nå starter han innendørscamping i Trondheim.

- Det er jo flotte lokaler, med fantastiske glassdekorasjoner. Og du verden for et hull, ler Eggesvik. Han er på sin første befaring i de tusen kvadratmeterne som utgjør serveringsstedet i Folkets Hus i Trondheim, og er fascinert av åpningen mellom de to etasjene. I de siste årene har Olavs pub og spiseri vært i bruk til alt fra stand up til hardrock, med jazznestor Bjørn Krokfoss ukentlige jazzkafé som det mest profilerte innslaget.

Nå kommer nok gjennomsnittsalderen til publikum til å synke en god del. Før sommer 2018 skal Trondheim Camping være etablert i lokalene, etter mønster fra storsuksessen Oslo Camping som åpnet for et års tid siden.

Jo Strømgren er medeier

Anders Gudmundstuen, norgesmester i minigolf, er hjernen bak konseptet.

- Jeg skal innrømme jeg først ikke trodde spesielt på det, sier Eggesvik. – Men så viste jeg tegningene og planene til andre, og de var veldig begeistret. Blant investorene er Jo Strømgren, som har fulgt med på Eggesviks virksomhet i Oslo i flere år. – Det har vært en utrolig bra motvekt til mye av det andre som har skjedd i utelivet i Oslo. Når ideen om minigolf kom, klæsja jeg bare til med en gang. Dette måtte jeg bare være med på. Jeg har absolutt ikke noen del av æren for ideene, jeg er bare med i heiagjengen. Men det er viktig med heiagjenger også, sier Jo Strømgren.

Kombinasjonen bar og minigolf i Oslo var en suksess fra første dag. Aldersspredningen er stor, og det er forskjellig stemning gjennom døgnet og ukedagene. – Det er mer kaféstemning på dagtid, og dans og moro på kveldstid, men golf hele tiden, sier Eggesvik, som understreker at Trondheim Camping ikke blir en blåkopi av Oslo.

Til verket med ydmykhet

- Vi går til dette med ydmykhet både overfor disse lokalene, huset de er en del av, og byen. Vi har mye å lære, og er veldig interessert i å komme i kontakt med samarbeidspartnere, sier Eggesvik. – Trondheim er en utfordrende utelivsby, det er med skrekkblandet fryd jeg blir med på dette, istemmer Strømgren.

Eggesvik har bygget opp et 20-talls utesteder i Oslo de siste årene, både på oppdrag for andre og i egen regi. Mange av stedene ligger på eller i nærheten av Youngstorget, blant dem er magasinet Erlik Oslo-avleggeren kaffebaren Erlik kaffe, det gedigne ølsentret Brygg Oslo og Kulturhuset som nå er etablert på sin andre adresse. Kulturhuset er stedet som kanskje best definerer Eggesvik måte å tenke møteplass på. Det er rom for de dypeste kulturdebatter, men også for klubbmusikk, bordtennis og andre aktiviteter. Kulturhuset er blitt litt av en date-plass.

Tinder-egg med 18 hull

- Også Trondheim Camping kommer nok til å bli et skikkelig tinder-egg, mener ordspillmester Eggesvik.

- Vi har jo alltid hatt behov for å bli kjent med andre over et glass øl og mulighet for en dans. I det siste er det blitt mer å mer vanlig å gjøre noe sammen, spille, leke, sier Eggesvik.

- Minigolf skaper gode stemninger, insisterer Gudmundsen, som gleder seg til å bygge opp en 18-hulls bane inne i lokalene i Folkets Hus.

Det aktive minigolfmiljøet er sentrert på Østlandet. Det er ingen klubber i Trøndelag.

- Men det blir det nok nå, utbryter Per Bjarne Skjervø, driftsleder i Folkets Hus.

Inspirert av Café 3b

- Jeg hang på Cafe 3b på 90-tallet da vi alle digget Motorpsycho. 3b var inspirasjonskilden da vi åpnet Mono på Youngstorget, sier Runar om sin første utelivssatsing i Oslo. Runar var bookingsjef da Bylarm for siste gang ble arrangert i Trondheim i 2009, og følger stadig med i utelivet her. Han sier Moskus nok ville vært stambaren hans om den hadde vært i Oslo, har registrert Kjell Erik Killi Olsens planer om nytt kunstsenter i byen, og blir svært begeistret når vi peker på skrå ut vinduet fra Olavs pub for å vise hvor det skal ligge. Lilletorget mellom de to institusjonene er ikke etablert som verden mest myldrende torg; men det finnes planer.

Stor interesse for lokalene

- Det kommer til å skje mye her, gjerne også utendørs, sier Eggesvik, mens de to representantene for Folkets Hus nikker.

- Det var stor interesse for å ta over lokalene, men vi falt for de nyskapende ideene fra Oslo Camping. Dette blir noe helt nytt i byen, sier daglig leder Anna Bergman. Hun håper også å snart få på plass nye (e) leietaker(e) til resten av lokalene til Sentrum hotell og konferansesenter i Folkets Hus.

Fantastisk dekorasjon: Runar Skjerven Eggesvik fant mange detaljer under sin første befaring på Olavs pub og spiseri. Blant dem var glassmaleriene over bardisken. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Er blitt enige: Runar Skjerven Eggesvik og Anders Gudmundstuen har skrevet kontrakt med AØF om lokalene som har huset Olavs pub og spiseri. Daglig leder Anna Bergmann og og driftsjef i Folkets hus Per Bjarne Skjervø er begeistret for planene om innendørs minigolf. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Her blir det golf: Utelivsgründer Runar Skjerven Eggesvik (til venstre) har med norgesmester Anders Gudmundstuen når Olavs pub og spiseri skal gjøres om til Trondheim Camping. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Nye tider: Ett stort hull blir til 18-hulls innendørs minifolfbane innen sommer 2018. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Store vindusflater: Utelivsgründer Runar Skjerven Eggesvik (til høyre) norgesmester i minigolf Anders Gudmundstuen ser stort potensial i lokalene i Folkets hus mot Lilletorget. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Store forandringer: Daglig leder og driftsjef i Folkets hus Anna Bergmann og Per Bjarne Skjervø er klar for nye tider i tradisjonsrike lokaler. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen