- Vi skal ordne en uforglemmelig kveld for 35 000 mennesker, med en av verdens største artister, sier Mård Askim i Trondheim Concerts.

- Folk skal være her i opptil åtte timer, og da trenger vi en del spilleregler, sier Askim.

Torsdag formiddag inviterte arrangøren til pressekonferanse i Granåsen arena for å informere om logistikk, transport og sikkerhet under konserten med Bruce Springsteen tirsdag 26. juli.

Flere veier stenges konsertdagen

- Når så mange mennesker skal flyttes opp i Granåsen, må politiet gå inn med kraftige trafikkreguleringer i området, sier Håvard Tømmervold, politioverbetjent i Sentrum politistasjon.

Fra og med klokken 14 den 26. juli vil aksen Kongsveien Byåsenvegen stenges helt for ordinær trafikk. Det vil også Smistadvegen.

Stengepunktene vil ligge ved Stavset, ved trafikkmaskinen på Kolstad og Smistadvegen ved Ringvålvegen. Kun busser fra ATB som skal frakter folk til anlegget slipper igjennom.

- Beboere i området vil bli sluppet gjennom på enkelte punkter. De som bor på Kulsås slipper gjennom på Flatåsen, de som skal til Smistadvegen fra Ringvål, og de som skal til Leirbura får innkjøring via Nils Uhlin Hansens vei, sier Tømmervold.

Handikappede som skal på konsert får adgang via Ringvålveien

Ekstra drosjekapasitet

De nærmeste punktene man kan komme anlegget med bil er Stavset og Flatåsen.

- Åpning av veiene skjer etter at siste buss er kjørt fra Granåsen, etter midnatt en gang, sier Tømmervold.

Bussene fra Granåsen og ned til sentrum vil stoppe ved Tonstadkrysset, i Professor Brochs gate ved Lerkendal og i sentrum. Ved Lerkendal og i Munkegata vil det være ekstra drosjekapasitet denne dagen.

Konserter, festivaler og spel i Trøndelag trekker nærmere 350 000 publikummere i sommer. Det gir flere hundre millioner kroner i ekstrainntekter. – Skyldes systematisk jobbing, sier kulturministeren.

Innsatsleder i politiet Roger Mogstad understreker at også politiet gleder seg til konserten.

- Men vi trenger en viss struktur for at dette skal gå så bra som mulig. Når så mange er smalet på et sted, kan det være at det dukker opp enkelte helseutfordringer.

- Dette er noe vi ønsker oss. Vi håper og tror at dette blir en årlig begivenhet slik at Trondheim etter hvert kan bli den store konsertmetropolen i Norge, sier Mogstad.

100 busser i skytteltrafikk

Daniel Kvisten, seksjonsleder i ATB, sier busselskapet har mellom 60 og 100 busser de vil bruke konsertdagen.

- Vi lager en ordning med påstigning i Munkegata og på Leuthenhaven. Alle må kjøpe billett på forhånd. Det er ikke rom for å bruke ATBs vanlige billettløsninger, sier Kvisten.

Mård Askim sier det viktigste er at folk tar seg god tid, er rause og kommer tidlig nok til anlegget. Bussene starter klokken 16, og portene åpner klokken 16.30.

Stein Vanebo så nylig Springsteen i Glasgow. Han garanterer at vi har noe å glede oss til.

- Konserten var helt fantastisk. Det var en happy Springsteen som kom ut på scenen med et stort smil. Han hadde en liten jente på scenen på låt to. Det var allsang og løs snipp, og åpenbart en artist med overskudd, sier Vanebo.