Tirsdag meldte Adresseavisen at restaurant «Caya» (Come As You Are) hadde lagt inn årene for godt. Spisestedet ble av matguiden White Guide Nordic sett på som et av de beste i Norden. De har de siste to årene holdt hus i Adressabygget, like ved Bakke bru i Trondheim.

Nå skal eierne bak Graffi-restaurantene blåse nytt liv inn i lokalene ved bredden Nidelven. Men noen ny Graffi-restaurant blir det ikke.

- Vi satser på en blanding av vinbar og restaurant, sier eier Roger Stokbakken.

Åpner i september

Han og de andre eierne har arbeidet med et nytt konsept i flere år. Problemet har bare vært å finne egnede lokaler. Beliggenheten, ikke langt fra Solsiden er perfekt, mener han.

- De fleste gode restauranter begynner å blinke med lysene og sette opp stolene allerede i halv ellevetida. Hos oss skal det gå an ha det koselig også litt utpå natta. Trenden med lengre åpningstid ser vi at har slått an i Oslo og andre storbyer.

Stokbakken lover skinke, ost, brød og oliven. Og selvfølgelig et bredt utvalg av vin. Hvem som får jobben som kjøkkensjef er ennå ikke klart, så hvilke varmretter som skal stå på menyen vites ikke.

- Vi har fortsatt noen papirer igjen å signere før alt er i boks. Navnet er heller ikke helt klart, men vi bør greie å åpne i løpet av september.

Ville ikke ha selvbetjening

- Vi valgte å satse på et kontinentalt konsept i Trondheim. Det måtte enten bære eller briste og det bar seg ikke, sier daglig leder av «Caya», Nina Karlsen.

Hun sier at det aldri var noe alternativ å gå vekk fra originalkonseptet.

- Vi åpnet vårt sted. «Caya» har hatt høye kostnader, men det var aldri noe alternativ å fire på kvaliteten på verken kjøkken eller service.

Det at restauranten kom inn på White Guide Nordic var en anerkjennelse som ikke har rukket å ha noen stor innvirkning på økonomien mener Karlsen. Hun vil heller ikke spekulere i om beliggenheten kan ha hatt noe å si for besøket.

- Vi hadde ikke åpnet en restaurant i lokalene ved Nidelven, hvis vi ikke hadde hatt tro på plasseringen.

«Caya» får nytt liv

Flere av «Cayas» tidligere ansatte har får jobb andre steder i Søstrene Karlsen-systemet. Andre har funnet seg nye jobber utenfor konsernet. Selv sitter Karlsen igjen med nye erfaringer og to år gammelt interiør etter tiden med «Caya».

- Deler av interiøret flyttes til Almas og Boxer, slik at en del av «Caya» får muligheten til å leve videre der.

Foto: Marianne Tønset, Adresseavisen