Det er fredag kveld han tar Svein Røstens alter ego Zevin tar på seg sitt nylagede gressplen-hode, spenner plastjordkloden rundt bringen, og synger sin nye låt «The Grass Still Grows», om at vi må vare på kloden vår – mens blomstene på toppen av kalotten blir vannet.

Samfunnsengasjement

For det er mye alvor i Zevin de Crostens performance/show i år. Det måtte det bli.

- Det er tøffe tider, med all volden og terroren. Det går tungt inn over oss alle, når enhver anledning der folk samles er et potensielt terrormål, sier Zevin som starter konserten fredag med sin mest kjente låt «You're The Rose», er alle blomster og resten av scenen malt svart, som en solidarisk gest overfor terrorofrene i Paris.

Kjendis fra Norske talenter

«You're The Rose» ble også fremført under «Norske talenter» i høst, der Svein Røsten markerte seg sterkt og tydelig i tre sceneopptredene. Der viste han frem konsept fra tidligere Rockheim-show (de fleste av dem gjentas trolig fredag), som å synge med en blodigle på armen, opptre inne i en stor ballong og synge inne i en isblokk. Hans eksentriske artistiske stil er ikke lengre bare kjent innen en engere krets, og Svein takler godt sin nyvunne småkjendis-status.

Selfie med kinesisk lege

- Sist jeg fløy til Kina, var det en kinesisk lege på flyet som insisterte å ta en selfie med meg. Det var jo litt spesielt, sier Røsten som i sitt sivile liv i tannpleie-bransjen ofte er i Kina. Det er også der han bestiller mange av sine kuriøse «props» som han krydrer sceneopptredenen med. Et av årets påfunn er en gedigen ballong med Zevin-motiv på, som på en eller annen måte skal integreres i forestillingen.

Jækla stor ballong

- Jeg planla å hive ballongen ut mot publikum, men den ble jo så jækla svær. Så vi får se, sier Svein Røsten når vi møter ham og den nye ballongen hans hjemme på Singsaker. Det er så vidt vi klarer å kjempe oss forbi ballongen til inngangsdøra.

Tekrø i bandet

Men inn kommer vi, og der har også en av årets gjestevokalister ankommet. Ari Krohn Berle fra Oslo, som ble kompis med Svein Røsten i «norske talenter», i likhet med soulsangeren Andrew de Ripper fra Kristiansand som skal synge sin låt «Dear Suicide» i tillegg til å være med på Crostens egne låter. Trondheimsbandet Durivill skal spille oppvarming før Zevin selv entrer scenen, sammen med sitt faste band frontet av Ronni Le Tekrø og Roger Gilton, dansere og medvokalister.

Og altså, trolig mer spektakulære effekter enn noen gang før. Zevin de Crosten driver ikke i understatement-bransjen.

foto
Nytt sceneantrekk: Hvem skjuler seg bak den spesiallagede gressplen-masken? Foto: Martin Andersen
foto
Møttes på norske talenter: Ari Krohn Berle er en av kompisene fra opptakene på Norske Talenter som bidrar på scenen fredag. Foto: Martin Andersen
foto
Eksentrisk norsk talent: Svein Røsten bobler over av nye innfall. Foto: Martin Andersen