Søstrene i First Aid Kit er tilbake i Trondheim, og holder sin fjerde konsert i byen under Olavsfestdagene i kveld.

På samme scene i Borggården sto deres store forbilde Emmylou Harris under fjorårets festival. Sangen «Emmylou» handler blant annet om henne.

Johanna (22) og Klara (20) Söderberg var i ekstase da de var på sin aller første Emmylou Harris-konsert i Stockholm i mai.

– Vi gråt, det var helt fantastisk, forteller Johanna.

– Å treffe henne var en drøm som gikk i oppfyllelse, hun er så inspirerende, forklarer Klara.

Allsang til «Emmylou»

Harris hadde hørt låten som er oppkalt etter henne, men søstrene var veldig spente på hvorvidt hun likte den eller ikke.

– Hun hadde hørt snakk om sangen i Australia, og det viste seg at hun likte den før hun innså hvilken låt det var. Vi følte nesten at vi måtte be om unnskyldning for at vi hadde skrevet en låt om henne, derfor var det bra hun likte den, forklarer Johanna.

Også det norske publikummet er begeistret for «Emmylou». Sangen toppet Adresseavisens toppliste over fjorårets beste låter, og albumet «Lion's Roar» ble kåret til fjorårets beste utgivelse.

– Alle elsker «Emmylou» i Norge; da synger alle med, forteller Johanna.

– Vakre Nidarosdomen

Det er et år siden forrige gang de var i byen, da som en av hovedattraksjonene under Pstereo.

Å spille i Borggården gleder de seg ekstra mye til.

– Trondheim er mysigt, og Pstereo var jättekul. Det er annerledes her om sommeren, og så vakkert med Nidarosdomen. Det er utrolig fint at vi skal spille der nå, kommenterer Johanna.