Det er blitt stadig færre tilskuere på "alle spels mor" de siste årene. Til sammenligning kom det 7400 for å se friluftsspillet Pe-Torsa i avsidesliggende Kvelia i Lierne.

- Vi er veldig godt fornøyd med besøket under Olsokdagene på Stiklestad, men kunne tenkt oss vesentlig flere på Spelet om Heilag Olav, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Nesten halvert siden glansdagene

Det var 43 500 besøkende på Olsokdagene, mens 11 000 så Stiklestad-spelet. Det er lenge siden så få har benket seg til i amfiet. I glansdagene var det over 20 000 som så Torgeir Flekk, Gudrun, Gamal-Jostein og de andre på spel-scenen.

Men til gjengjeld var det nesten fulle hus på foredrag og konserter på Stiklestad under Olsokdagene.

- Vi er veldig godt fornøyd med det kunstneriske i årets versjon, og at programmet for øvrig på Olsokdagene har gått veldig bra. Vi har sjelden eller aldri hatt så stor pågang på enkeltstående arrangementer under Olsokdagene. Det har vært fullsatte og utsolgte arrangement alle dagene i løpet av uka, forteller Hofstad.

- Fantastisk stemning

Totalt er det en økning på 1200 besøkende på konserter og talerstolprogrammet.

- Det har vært fantastisk stemning på Stiklestad hele Olsoksuka, med strålende olsokvær, fornøyde frivillige, publikum og artister, avslutter Hofstad.

- Hva gjør dere for å få flere til å se spelet på Stiklestad?

- Vi må ta en evaluering senere i høst og finne ut hva vi kan gjøre. Det kan vi ikke svare på her og nå, sier kommunikasjonssjef Jo Kristian Kvernland ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

- Vi er veldig godt fornøyd med det kunstneriske i årets versjon, og at programmet for øvrig på Olsokdagene har gått veldig bra, sier Turid Hofstad. Foto: Leif Arne Holme