Artisten har nettopp lagt Europa bak seg, og ferdes i disse dager rundt om i Norge med sin «Weapon in mind» tour.

Lørdag er hun klar til å ta Samfundspublikumet med storm.

– Drømmen har vært å komme til Trondheim å spille i Samfundet. Jeg gleder jeg meg veldig og håper jeg kommer til å gjøre en god jobb, sier hun.

Hun har hørt mye bra om det runde røde huset fra forskjellige kollegaer.

– Det er visstnok et favorittsted for musikere. Jeg tror det har noe med energien der å gjøre, det har veldig mye å si, forteller hun.

Nyforelsket

Artisten kom hjem fra europaturné på tirsdag, hvor hun har vært innom flere tyske storbyer den siste måneden.

– Å bo sammen med 13 mannfolk på en buss hvor man deler do og dusj er en unik opplevelse, sier hun.

Selv om scenene i Europa er historie for denne gang, er ikke turnélivet ferdig. På onsdag startet norgesturneen, og Mena er glad for at reisingen ikke er over riktig ennå.

– Her en dag snakket jeg med kompisen min om hvordan det er å bo på en buss sammen med så mange mannfolk. Han så bekymret ut, og mente jeg så nyforelsket ut mens jeg fortalte. Det er klisjé å si det, men vi blir en familie, forteller hun.

Fra konsert til pysj

For første gang tar Mena med seg turnébussen hjem til moderlandet. Hun er spent på om det blir noe søvn på de norske veiene.

– Veiene er kronglete, så det spørs om det blir noe søvn i det hele tatt, sier hun.

På denne måten spares både tid og penger. Konsertene varer ofte ut i de små timer, og ofte må hun og crewet haste til flyplassen eller overnatte på hotell. Det slipper de nå.

– Etter konsertene hopper vi rett i pysjamasen, legger oss i bussen og våkner en helt ny plass. Det er veldig spesielt fordi man ikke klarer å orientere seg skikkelig, men man blir fort vant til det, sier hun.

–Et sinnsykt bra show

Reiseruten strekker seg fra Porsgrunn til Trondheim, steder hvor artisten ikke har spilt så mye tidligere. Maria er spent på hvordan publikum vil reagere på musikken.

– Det vi driver med nå er litt annerledes enn det jeg tror folk forventer. Publikum tror ofte at jeg skal sette meg ned med en kassegitar og spille ballader. Det er ikke det showet de kommer til på lørdag, sier hun.

Selv om konserten hovedsakelig vil inneholde mye energi og elektroniske toner, vil Mena også dra frem låter fra tidligere album.

– Noen av de gamle låtene har vi gjort litt om på, og andre har vi strippet helt. Jeg vet at vi kommer til å levere et helt fantastisk show, forteller hun.

Mena blir glad når Adresseavisen forteller at konserten snart er utsolgt.

– Er det sant? Så gøy! Herlighet, nå gleder jeg meg. Nå skal jeg drikke vann med ingefær og passe på at stemmen, som var litt groggy i morges, holder seg, sier hun, og understreker at stemmen nå er bedre enn hva den noen sinne har vært.

–Drømmen har vært å komme til Trondheim å spille i Samfundet, sier Maria Mena. Lørdag er hun på plass i Storsalen. Foto: Copyright Isabel Watson 2012