–Årets program er først og fremst meget allsidig. I helgen kan man få med seg alt fra hip hop til metal, sier leder for festivalen, Simon Lie.

Tuftet på engasjement

Dette er femte gang Lie og de andre arrangørene steller i stand musikkfestival på Ladehammeren. Nytt for året er en egen scene viet til elektromusikk. Her spiller blant andre Spring Collection, Flux Trax og Tarfield.

–Det viktigste vi har lært på disse fem årene er at man kommer langt med pågangsmot og engasjement. Vi har prøvet og feilet, men fått det til, sier festivallederen.

Hvert år går overskuddet til en veldedig organisasjon i Trondheim. Denne gang er det Dyrebeskyttelsen som får nyte godt av arrangementet. Under barnas festival på lørdag, «Barnehammer'n», bidrar de med aktiviteter for ungene.

–Barna vil blant annet få kle seg ut i revekostymer, forteller Lie.

Startet som bursdagsfest

Det var en musikkinteressert kompisgjeng som fant ut at de skulle lage festival for fem år siden.

–Vi pleier å finne på mye rart. Ladehammerfestivalen startet egentlig som en bursdagsfest. Året etter fant vi ut at vi skulle lage en festival ut av det, mest for venner og kjente. Så viste det seg at en i gjengen vår kjente gitaristen i Keep of Kalessin, og mente han kunne få bandet til å spille hos oss. Da innså vi at dette ble større enn en «venners venner»-festival. Det endte med at Keep of Kalessin uteble, men vi gikk fra mellom 30 og 40 publikummere til 1500, sier Lie.

Ladehammerfestivalen ønsker å tilby ukjente artister en scene å vise seg frem på, i tillegg til at publikum få høre annen musikk enn den som går på radioen. Noen av bandene som spiller er Askepop, Trio Vreeswijk, Short Skirts, Pelagic og Haze of Hendrix.

–Dette er jo egentlig en skjult perle. I motsetning til kommersielle festivaler baserer vi oss på frivillig arbeid og festivalen er helt gratis. Dette skal være et lavterskeltilbud drevet på engasjement, sier Lie.

Se hele programmet på Ladehammerfestivalens hjemmeside.

Ladehammeren fredag og lørdag