32-åringen fra Os utenfor Bergen hadde et hektisk fjorår. Maya Vik hadde akkurat gjort seg landskjent som jenta med bassen og håret fra Harald Eias og Bård Tofte Johansens «Storbynatt», før hun slapp plata «Rendention of You» med resten av Montée, som ble nominert til Spellemann.

I høst slapp Vik soloplata «Château Faux-Coupe», og ikke bare den, men samme kveld som lanseringen åpnet hun fotoutstillingen «MV» og lanserte fotobok, i samarbeid med fotograf Pål Laukli og art director Gary Swindell.

– Det var et spennende år, og mye gøy, oppsummerer hun og opplyser om at hun ser på skihopping fra Granåsen når vi ringer henne tirsdag kveld.

– En kjempespennende kveld, sier hun og ler.

God i ryggen

Bare et par konserter er gjort i forbindelse med debutplata, men nå skal Vik ut på miniturné. Første stopp er Supa i Trondheim torsdag kveld, før bassisten beveger seg videre til Bergen, Stavanger og Bylarm, før Skien og Tønsberg får besøk i mars.

– Å komme seg ut på veien med ny plate er alltid veldig spennende. Det er første gang jeg står på en scene og gjør mine ting, og det er ingen å gjemme seg bak, man må dra lasset selv. Jeg er ikke vant til å være personen som sier hei og velkommen, men det blir gøy å tøye de grensene, sier hun med en liten latter.

Tidligere i år falt Vik av en hest i galopp under innspillingen av videoen «Oslo Knows». Det endte med brudd i ryggen, og en Montée-konsert måtte avlyses. Heldigvis er ryggen i ferd med å gro, og Vik kan trygt stå på scenen igjen.

– Det går veldig mye bedre. Det er et type brudd som leger seg selv, så jeg må bare ta tiden til hjelp, sier hun.

Se musikkvideoen til «Oslo Knows»:

Japan neste

Neste stopp for albumet «Château Faux-Coupe», som betyr «Shut the Fuck Up» på engelsk, og «slott, falsk, kniv» direkte oversatt til norsk, er Japan i april med påfølgende turné i mai. Deretter står forhåpentligvis også Tyskland for tur.

– Mange ting står på planen, det er kjempespennende. Jeg håper folk tar like godt imot plata i utlandet som her hjemme, forteller hun.

Også utstillingen med bilder av artisten skal forhåpentligvis til utlandet. Problemet er bare at bildene er store. 2,5 x 3 meter og 125 kilo per bilde, er mye å drasse på.

– Jeg håper vi finner en løsning på hvordan vi tar det med rundt. Det er mye dealing, men interessen er stor. Det er litt gøy å bygge opp noe og holde det innenfor samme profil, som bildene og musikken. Pål har også lagd musikkvideoene, forklarer Maya Vik.

Ett hovedfokus

Nå holder hun på med nye låter i studio, både med sitt eget prosjekt og med Montée. Til sommeren står diverse festivaler og spillejobber for tur. Men selv om Maya Vik skal holde mange solokonserter, er det fortsatt Montée som er førsteprioritet.

På Supa håper hun først og fremst at folk vil være med og danse.

–Jeg håper folk er klar for funk. De første konsertene pleier å være ekstra gøy å gjøre. Det ser ut som et kult sted også, ikke så stort, og da er det enklere å få med folk til å danse. Det kan bli gøy.

Se videoen «Get Low»:

Maya Vik har spilt i band som Savoy og Furia, og er til daglig bassist i Montée. I tillegg har hun sluppet soloalbumet «Château Faux-Coupe», og kommer til Trondheim torsdag for å få folk til å danse. Foto: Pål Laukli