Hensley spilte med britiske Uriah Heep fra 1969 til 1980, i all hovedsak som hammondorganist, korist og låtskriver, men tidvis også som hovedvokalist – blant annet på «Look at yourself» og «Lady in black», begge skrevet av Hensley og utgitt i 1971.

Musikeren la videre grunnlaget for flere av Uriah Heeps mange hits det samme tiåret, deriblant «Gypsy», «July Morning» og «Wizard». Hardrockbandet har solgt mer enn 30 millioner album på verdensbasis.

Siden glansdagene har Hensley fått flere soloplater på samvittigheten, og han har varslet lanseringen av den hittil siste i rekken – titulert «Love and And Other Mysteries» – i løpet av året.

Til Smøla og Skjærgårdsblues kommer den nå 64 år gamle Hensley med bandet Live Fire, som blant annet består av den islandske vokalisten Eiríkur Hauksson (også kjent som Eurovision-kommentator og tidligere -deltager) og den norske bassist Sid Ringsby, som har spilt med både TNT, Tindrum og Jorn.

Skjærgårdsblues arrangeres av Smøla bluesklubb, og avholdes fra torsdag 29. juli til søndag 1. august. Hensley og kompani skal etter planen stå på scenen i Samfunnshuset sent lørdag kveld – like etter at gitaristvirtuos Peer Gynt (alias Per Helge Taraldsen) har opptrådt samme sted.

Blant andre artister på festivalen finner vi Vidar Busk, Rita Engedalen og The Urban Bluesband, i tillegg til lokale innslag, bluesseminar for barn mellom 10 og 14 år, jamsessions og en egen kirkekonsert på avslutningsdagen.