I kveld kåres det beste av fjorårets film når Kanonprisen går av stabelen på Clarion Hotell.

Du kan følge sendingen Live på adressa.no fra kl 20.15 i kveld!

Kanonprisen, som deles ut under Kosmorama, er filmbransjens pris. De beste filmene fra fjoråret skal hylles med elleve ulike priser, blant annet beste regissør, produsent, manus, hovedrolle og birolle, klipp og lyd.

«Blind» og «Mot naturen» er favoritter

I alt er 14 filmer nominert og av disse er det Eskil Vogts «Blind» og Ole Giævers «Mot naturen» som har fått flest nominasjoner, nemlig seks hver. Andre filmer som er nominert er blant annet «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» (beste produsent og design), «1001 gram» og «Opprørske oldemødre» (beste filmmusikk i tillegg til beste foto for «1001 gram») og «Natt til 17.» (beste klipp, design og regi).

Les mer: Her er de nomierte

Under Kanonprisen bys det også på underholdning i form av flere artister som opptrer på scenen.

Trøndersk artistrekke

- Årets Kanonpris-show har artister, musikere og dansere med sterk trøndersk forankring. Det kler showet i et år festivalen feirer trøndersk film med både åpningsfilmen «Kvinner i for store herreskjorter», avslutningsfilmen «Dirk Ohm-Illusjonisten som forsvant» og en rekke dokumentarer laget her i Midt-Norge, sier festivalsjef Silje Engeness.

Les mer: Solid trondhjemsflørt

Vokalistene som skal tolke filmmusikk-klassikere i kveld er Esther Buchmann, sanger og låtskriver som kommer fra Trondheim. Hun får følge av Mari Haugen Smistad kjent fra Trøndelag Teater, Korsvikaspelet og som Scaramouche i Queenmusikalen «We Will Rock You» som gikk i Stockholm og på Folketeatret i Oslo 2010/2011.

Den kraftfulle musikalstjernen Erik Wenberg Jacobsen er også klar for Kanon-scenen. Det samme er halvtnamsosing Christian Ingebrigtsen med bakgrunn fra den verdenskjente gruppa A1.

Til å lede husbandet har Kosmorama hyret Skjalg Mikael Raaen, kjent som gitarist i Åge og Sambandet. og nylig kåret til årets kulturpersonlighet under Ut-Awards i Trondheim

Sendes live på adressa.no

For dem som gjerne skulle hatt plass i salen, men ikke får anledning, sender Adresseavisen showet på sine nettsider.

- Kanonprisen er alltid et høydepunkt under Kosmorama og jeg har i mange år sittet i salen og fortvilt ønsket at flere burde oppleve prisutdelingsshowet. Musikken er bra, talene morsomme og filmprisen setter regionen vår på filmkartet. I år klaffet det med samarbeidet, og jeg gleder meg til å sende Kanonprisen live på adressa.no, sier Stian Wallum, kulturredaktør i Adresseavisen.

Les mer: Se hva som skjedde i fjor

Adresseavisens kulturjournalist Kjersti Havdal skal ha et førshow med intervju av nominerte og andre gjester. Sendingen starter om lag kl 20.15 og varer til alle prisene er delt ut.

- Kanonprisen har hatt et veldig bra og løssluppent show som er langt mer rocka og frekt enn Amanda-showet. Dette vet jeg bransjen selv har satt pris på og jeg tror våre seere vil gjøre det samme, sier Wallum.

Vinnerne i de ulike kategoriene blir stemt frem av medlemmene i Norsk skuespillerforbund, Norske filmregissører, Produsentforeningen, Filmforbundet, NOPA, Norsk komponistforening, Norsk filmlydforening og Norsk dramatikerforbund. Mona Grudt stiller som konferansier.

Synger på Kanonpris-showet: Mari Haugen Smistad Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen
Synger på Kanonprisshowet: Esther Buchmann. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN