- Jeg har søkt etter nye utfordringer i hele mitt liv, det er den beste måten å bli bedre på. Det må være en drøm å kunne få jobbe med utfordringene i en så stor og velbeslått festival som Moldejazz, sier Sandbakk om årsaken til at han har søkt stillingen i Molde.

Takker ja om tilbudet kommer

Jazztrommisen er førsteamanuensis ved Jazzlinja på NTNU, og daglig leder for Trondheim Jazzfestival. Det er jobber han må forlate om han får stillingen i Molde.

-Jeg elsker både å undervise og Trondheim Jazzfestival, men jeg kommer til å si ja om jeg blir tilbudt jobben, bekrefter Sandbakk.

Fornøyd med søkerne

Fungerende styreleder i Moldejazz, Torgeir Dahl, er tilfreds med søkerne, og mener de alle er kvalifiserte for jobben.

– Jeg hadde vel i utgangspunktet ikke trodd vi skulle få så mange søkere. Dette er en spesiell jobb som krever en helt spesiell kompetanse, sier Dahl til Romsdals Budstikke.

Et ansettelsesråd bestående av Erling Aksdal, Petter Pettersson, Jan Ole Otnæs og Torgeir Dahl skal nå gå gjennom søknadene og gjøre sin innstilling.

– Vi har som mål å ha en ny festivalsjef klar innen utgangen av februar, sier Dahl til avisen.

Her er søkerne:

Robert Dyrnes (41), Tromsø

Har utdannelse i kulturfag, økonomi og administrasjon og markedsføring. Siden 2005 leder for Buktafestivalen på heltid. Han er eier og styreleder i selskapet Backbeat kaffe og vinyl og arbeider deltid i selskapet Studenthuset Driv. Han har tidligere vært rockekonsulent i Tromsø kommune, Bylarm lokalkoordinator og ledet UKM i Troms fylke og vært organisasjonskonsulent i Troms Barne- og Uråd. Tillitsverv i kultur og idrettsorganisasjoner.

Ernst Wiggo Sandbakk (56), Trondheim

Cand. mag fra Trøndelag Musikkonservatorium. Har siden 1982 undervist ved Trondheim Musikkskole, Trøndelag Musikkonservatorium, Universitetet i Tromsø, og er for tida førsteamanuensis NTNU Institutt for musikk, Jazzlinja. Fra 2004 daglig leder for Trondheim Jazzfestival på deltid. Siden 1977 utøvende musiker i en rekke sammenhenger, samt flere tillitsverv

Hans-Olav Solli (49), Bolsøya

Utdannelse som sivilagronom fra Landbrukshøgskolen ÅS. Markeds og sponsorsjef i festivalen siden 2006, med unntak av et av et halvt år da han var daglig leder i Tibe reklamebyrå. 1998 -2002 Fylkes- sekretær MR Høyre. 1996 -98 Rubicon tv, Redaksjonsleder, 1996–98 Redaksjonell medarbeider i Nordic Entertainment og i sju år fra 1989 profesjonell musiker. Tillitsverv i musikk og kulturorganisasjoner, samt i politiske organisasjoner.

Fiona Talkington, Berkshire, Storbritannia

Har bachelor of Arts i Musikk og engelsk litteratur og master of Arts i Litteratur og visuell kunst. Fra 1989 arbeidet hun som reporter i BBC Radio 3 og besøkte i den anledning flere ganger festivalen. Hun er innehaver av Molderosen fra 2003. Siden 2005 har hun hatt diverse kuratoroppdrag blant annet Punkt, Estland og Nasjonal Jazzscene Oslo.

Lars Mossefinn (59),Voss

Cand Mag fra Universitetet i Bergen. Arbeider i dag ved Voss Videre- gående skole. Var fire år regionleder Vestnorsk Jazzsenter og far 1993 til 2006 daglig leder Vossajazz, en stilling han også hadde på deltid tidligere. han har også vært redaktør i Jazznytt, og har hatt en rekke tiilitsverv i norske musikk og kulturorganisasjoner med hovedvekt på jazz. Samt politsike verv på kommune og fylkesplan.

Werner Oberender (57) Nörtershausen, Tyskland

Utdanning i grafisk design. I 1978 etablerte han Neuwid Jazzfestival. I 1985 startet han sitt eget management- og booking selskap og har blant annet arbeidet med Jazz Baltica i Kiel. Siden 1995 drevet konsertbooking for H Hancock, W Shorter, M Miller og flere. Han har også flere norske jazzartister i sin stall. Samarbeider med ECM, ACT og ECS records.