I år arrangeres det NM i revy på Høylandet for femtende gang. Revyfestivalen arrangeres annenhvert år, og har som mål å få flest mulig til å flire mest mulig. Årets festivaltema er: «det er 100 år siden kvinner fikk stemmerett og nordisk revysamarbeid». Derfor skal Erna Solberg åpne festivalen.

– Det var en hyggelig invitasjon og jeg liker å se revyer. Og så er jo Nord-Trøndelag et vakkert sted å reise til, forteller Erna Solberg til arrangørene.

– En viktig arena

Høyres statsministerkandidat har et klart svar på hva revy betyr for det norske kulturlivet.

– Norsk revy har skapt mye latter og god underholdning, og Norsk Revyfestival er en viktig arena for å dyrke revykulturen. Revy er ikke bare flott som et show, men også som fødested for mange talenter og mye humor som har nådd langt utover revyens grenser. Revy er også storstilte dugnader i lokalsamfunn og på skoler landet over, sier Solberg.

I pressemeldingen sier festivalens daglige leder, Anita Østby, at de setter stor pris på at politikeren kommer.

– Vi er glad og beæret over at Erna Solberg tar seg tid og bruker av sin ferie til å åpne festivalen. I 2013 er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett- og derfor er vi glade for å få en frittalende og politisk tydelig kvinne hit til Høylandet for å åpne festivalen. Revyen er folkets talerstol, og det er i revytekster at folkets mening om rådende politikk virkelig kommer til syne, sier Østby.

Nytt og gammelt

Nytt av året er konkurransen «Den nye revyvisa», eksamensforestilling av revystudenter, humorkåserier av Sigmund Kveli og trønderfest lørdag kveld. Dette kommer i tillegg til noen faste gjengangere, som årsmøte i norsk toillingforbund, gamle revynummer, barnerevy og ungdomsforestilling

– Aldri før har Norsk revyfestival på Høylandet hatt et mer tettpakket program. Her er humor og folkefest for alle aldre, fra åpningen 10. juli til søndag 14. juli. Vi innbyr til festivalstemning og artigheit, sier daglig leder for festivalen, Anita Østby, i pressemeldingen.