Mennesket er et vesen som har evnen til å lære av sine feil, heter det så klokt. Spørsmålet i dette tilfellet er vel mer om Hollywood er i stand til å lære av sine feil. For det ser filmfabrikken i USA nemlig ikke til å makte. For her opplever vi nok en gang hva som skjer når man henter inn talentfulle regissører fra utlandet i håp om en rask sukess.

Man får tildelt en håndfull B-skuespillere, et kjapt sammenraska manus og blir bedt om å gjenskape den samme suksessen som man til nå har nydt i hjemlandet. Det hele skal selvsagt oppnåes mens man har både sparekniven og tidspress mot strupen. Umulig.

I dette tilfellet er det regi-duoen Danny og Oxide Pang fra Hong Kong ( The Eye, Bankok Haunted) som blir "Hollywoodifisert". Men med et manus som stinker av tørrkokte klisjèer, idiotiske dialoger og null sans for orginalitet så kjemper selv de mest geniale filmregissører forgjeves. Og grunnmuren for The Messengers er alt dette og mer til.

Alt du noensinne har sett av typiske skrekkfilmelementer er her, men den mest utilgivelige er at filmstudioet mest av alt ser ut til å ha ønsket seg en asiatisk skrekkfilm sett med amerikanske øyne. Resultatet er en fullstendig latterlig blanding av The Grudge ( Forbannelsen på norsk) og The Amytiville Horror. Og det funker ikke i det hele tatt, for de sterotypiske karakterene har ikke fått noe som helst å spille på. Dette er pappfigurer som skriker på oppfordring og som forsøker så godt de kan å se vettskremte ut når de holder på å kjede vettet av seg.

Gjør det selv en tjeneste og styr langt unna denne suppa her. Det er ikke uten grunn at denne filmen kommer rett på DVD.

EKSTRAMATRIALE: Absolutt ingenting som det er verdt å bruke tid på.