På hjørnet der en av byens første hamburgerrestauranter en gang lå, og flere etter den, finner vi nå Nattergalen bar og kjøkken.

Nok en bar med eget kjøkken. Det har vi prøvd før. Men det er i grunnen ingen dum idé. Da kan man få inn gjestene tidligere til middag, for så å gli over i barkonseptet etter hvert. Kunsten er å få til overgangen.

Nattergalen fremstår som et avslappet, lettere elegant sted ut fra innredningen. Det appellerer tydeligvis til flere grupper.

Det var i alle fall et svært variert klientell innenfor dørene da vi ankom. Menyen er allsidig. Pizza, forretter, salater, kebab, kjøtt og fisk. Og hamburger. Litt rotete, slår det oss, men dog litt mer gjennomtenkt og spennende enn endel andre restauranter i samme kategori.

Vi gikk for en smak fra hele menyen til forrett, meze; eller gresk tapas om man vil (99 kr). En tallerken som bestod av mange små fristelser. Små lammespyd, tzatziki, tomatsalat, oliven, fetaost, avocado samt ferskt brød. Dette var en god start.

Saftige og godt krydrede biter av lam, med marinerte oliven og en god utgave av tzatziki gjorde sitt til at vi nesten glemte hvor vi var, vi kunne like gjerne ha sittet en plass under solen.

Til hovedrett falt valget på fiskegryte med skalldyr og grønnsaker (159) og marinert lammefilet med sopp og rødvinsaus (199 kr). Fiskegryten luktet godt. Krydderier og hav. Fiskegryte kan lett bli en mølje av ingredienser man knapt kan identifisere. Ikke her. Fine stykker av fisk, blåskjell og grønnsaker duppet fornøyd rundt i den kremete gryten. Dessverre ble den for salt.

Unødvendig, men slikt kan fort skje når laken fra hermetiske blåskjell blir brukt som smaksforsterker.

Lammet ble servert med smørstekt sopp, rødvinsaus, grønnsaker og:

Persille- og potet-puck! Ja, som i ishockey. Morsomt, og det smakte bra. Dette er ikke en direkte spennende rett, men den var tilberedt som den skulle. Mørt kjøtt og gode smaker.

Nattergalen har også en liten dessertmeny. Creme brulee, tiramisu, fruktsalat, gulrotkake og sjokoladekake. Litt kjedelig utvalg, kanskje? Vi gikk for tiramisu. Det ble tørt og tamt. Vi hadde ikke turt servere dette til Benito. Den ville sannsynligvis vært bedre om den var hjemmelaget og ikke ferdigkjøpt.

Lunchburger er genialt om man styrer unna kjedeburgerne. Vi smatt innom Nattergalen på dagtid for en liten matbit. Vi kunne valgt pizza med merkelige navn (Ila, Lademoen, Singsaker, Istanbul, Rosenborg, Sarajevo) eller salat, men intet slår en seriøst godt laget hamburger. På Nattergalen finnes det én: Husets hamburger (105 kr). Godt kjøtt og spennende tilbehør - litt middelhavsk kan man si. God, men ikke mer. Jakten på den ultimate burger fortsetter.