Dette var Marius Holsts debutfilm, basert på Lars Saabye Christensens roman «Gutten som ville være en av gutta», og den store norske kinosuksessen tilbake i 1995. Over ti år senere føles filmen fortsatt like pirrende vakker og aktuell.

Handlingen finner sted i Oslo på 60-tallet. Her møter vi Otto Olsen (Martin Dahl Garfalk) som egentlig bare vil være en av gutta, men som ikke passer helt inn noe sted. Ikke får han være med på fotball-laget heller. Etterhvert møter han den noe eldre og tøffe Frank (Jan «Devo» Kornstad) som overtaler han til å kaste en stein på dommeren. Etter det blir ikke livet til Otto det samme.

Historien har gjennomgått drastiske forandringer fra roman til film, men til tross for det fungerer den veldig godt. Det er en helt spesiell sitrende stemning gjennom hele filmen, ikke minst i samspillet mellom Otto og Frank. I tillegg møter vi flere av nittitallets fremste norske skuespillere i morsomme biroller.

Filmen vant Blue Angel Prize ved filmfestivalen i Berlin i 1995, i tillegg til flere andre filmpriser i inn- og utland.

EKSTRAMATERIALE: Forbilledlig! Dyptpløyende intervju med Holst og komponist Magne Furuholmen. Morsomt kommentatorspor med Holst og Lars Saabye Christensen.