Carina Dahl blir det eneste trønderske innslaget under den første MGP-delfinalen, som går av stabelen i Steinkjer lørdag kveld. Det blir andre gang Dahl deltar i MGP-sirkuset, i 2011 framførte hun «Guns & Boys» uten å gå videre til hovedfinalen.

Dahl forteller at hun var veldig nervøs for to år siden, mens hun denne gangen vet hva hun går til.

– Så vet jeg ikke hvor lurt det var å ha en låt som het «Guns & Boys», det var nok en tittel som var lite tiltalende for mange. Jeg prøvde å være tøff og kul, men det slo kanskje feil ut, innrømmer hun.

Skrevet på én dag

Årets bidrag, «Sleepwalking», går derfor i motsatt retning, en låt om den svimlende første fasen av en forelskelse. Den er skrevet av Dahl sammen med Ben Adams fra A1 og danske Søren Pagh.

– Hvert sommer deltar jeg på låskrivercampen «Song Farm» ved Strömstad i Sverige. Der møtes rundt 30 låtskrivere, hovedsakelig fra Skandinavia og England. En av dagene ble jeg plassert i team med Ben og Søren, og i løpet av dagen skrev vi «Sleepwalking» og spilte inn en demo, forteller Dahl.

Tilbake i Oslo, mellom «Skal vi danse»-slagene, produserte Adams også den endelige singelutgivelsen som ble plukket ut til MGP.

– Vi skrev den ikke spesifikt for MGP, men vi visste at flere sanger som er blitt skrevet under Song Farm har endt opp som MGP-låter. Det viktigste på dette tidspunktet ble å finne riktig sound, forklarer Dahl, som mener hun er blitt mer bevisst på å finne et særegent lydbilde de siste årene.

– Jeg er altetende som musikklytter, derfor har det vært desto viktigere å finne et særpreg som artist, et sound som passer for meg og som jeg tror kan fylle et hull. «Sleepwalking» kan nesten kalles en uptempo-ballade, den passer nok bedre på radio enn på klubb, mener hun om låten som vil bli sluppet på singel som også inneholder en akustisk versjon og flere remikser. Den følger opp fjorårets NLTO som gjorde det godt på Itunes.

– Sist slapp jeg album etter MGP, nå vil jeg konsentrerer meg om å slippe singler framover. Ting er ikke som for noen år siden. Så får jeg heller samle dem på et album etter hvert dersom det går bra.

Fra kulda til Spania

Carina Dahl, datter av TNT-trommeslager Morten «Diesel» Dahl, bor nå i Oslo etter seks år i Stockholm. Der jobber hun på heltid med musikk, men finner innimellom tid til tv-programmet «Tigerstaden».

Hun tør ikke spå noe om utfallet, men tror til syvende og sist låtkvaliteten vil betyr mer enn hvor kjent artisten er.

– Det blir ekstra artig å opptre på hjemmebane, sier Dahl, som ikke frykter at kulda som ligger som et lokk over Norge skal føre til stiv sceneopptreden.

– Jeg får holde ut og levere best mulig, jeg stikker uansett til Spania allerede søndag!