DotA2

PC

Pris: Kr. 0.-

Lastes ned fra Valves online-butikk Steam.

«Dota» startet i 2003 som en brukerutviklet endring av Blizzards storspill «Warcraft 3». Spillutvikler Valve har hentet inn hjernen bak «Dota» til å designe oppfølgeren som nå er tilgjengelig gratis via Valves Steam-tjeneste.

«Dota» er et såkalt «MOBA» (multiplayer online battle arena), en arenakamp over nettet. «MOBA» er en av de mest populære spillsjangrene for tiden, med spill som «League of Legends» og «Heroes of Newerth» i spissen.

I starten av hver kamp velger man seg en «hero» (helt) fra en stor portefølje. Kjente tryner fra det originale «Dota»-spillet gjør comeback, riktignok med en ørliten ansiktsløftning. Designet strekker seg fra jordnært til absurd, fra vanlige økskrigere til piggsvin som dynker fiendene i snørr. Det er duket for kaos.

Les også anmeldelsen av MOBA-spillet «Soltice Arena» for iOS.

Dota2»-banen har tre hovedveier som strekker seg mellom basene til de to lagene. En rekke bygninger og automatiske forsvarstårn forsvarer hvert lag – det er førstemann til å ødelegge den andres base. Én kamp varer fra 20 minutter til en time, avhengig av hva som utspiller seg.

«Dota2» er en intrikat affære, og kartet kan ved første øyekast virke som et uoversiktlig høl. Valve har klokt nok lagt til en treningsdel hvor man får en innføring i hvordan «Dota 2» fungerer, men å spille over nett er en helt annen affære. En bratt læringskurve og en avskrekkende spillergruppe som kjefter utelukkende på russisk får vel bare være en del av den brutale moroen. Det handler om å hevde seg, og i et lag på fem er det ikke rom for mange feil. Tross alt virker miljøet triveligere enn i «League of Legends», hvor jeg pleier å få kjeft før kampen i det hele tatt har startet. På den andre siden: Kanskje det bare er meg.

Valve har designet et herlig djevelsk system hvor man kan bli tildelt utstyr og andre objekter etter hver kamp. Jeg fikk en kiste som bare kunne låses opp med en nøkkel til to euro i spillets integrerte butikk. En liten pris å betale for et spill som ellers er gratis, spør du meg. Utallige frivillige kjøp står klare til å la bankkortet gå varmt, om du skulle ønske det.

Det er tydelig at Valve har en god forståelse av spillerne sine, for eksempel med valg som gir deg varsel selv om du har et annet vindu oppe på pc-en. Spillet er teknisk solid og kjører godt. I tråd med den stadig voksende interessen for E-sport har «Dota 2 » også en glimrende streamingtjeneste integrert i spillet. Å se verdenstoppene konkurrere om store pengesummer er både engasjerende og lærerikt.

«Dota 2» er et utfordrende spill hvor det er lett å bli demoralisert, men som gir mye tilbake når laget virkelig fungerer sammen. Spillet er overraskende dypt og ferdighetsbasert, med et enormt spenn i spillernes kompetansenivå. Spillmiljøet er beintøft, men mestringsfølelsen og potensialet enormt. Dette kommer til å bli kongen på haugen innen «MOBA»-sjangeren.

DotA2 laster du ned helt gratis fra Steam her.