- Jeg var jævlig lei den siste tiden på Familien, men merker at jeg trives bedre med at snittalderen blant publikum er 15 år høyere. Det er en deilig og artig stemning rundt Skuret nå, sier Sveinung Sundli (37).

Så artig er det, at mens andre scener legger ned virksomheten på sommeren, går Skuret motsatt vei. Rundt 20 konserter er plottet inn mellom nå og slutten av august, med en topp i midten av juli.

- Det viste seg at vi får Raga Rockers, Marit Larsen, The Dogs og Bendik på rekke og rad over ei langhelg, så da tar vi like godt og kaller det en festival, sier Sundli. Dermed gjenoppstår Skuretfestivalen, som har eksistert i flere ulike former tidligere.

Kjenninger og nye navn

I tillegg til Skuretfestivalen 12.–15. juli, presenterer Skuret i sommer navn som nettopp Unni Wilhelmsen, samt Luke Elliot, den kanadiske rapperen Snak the Ripper, Tommy Tokyo, Charlotte Audestad, Anders Jektvik, Paal Flaata, RainDogs og Johndoe.

- Luke Elliot spilte sin første trondheimskonsert her for to år siden, og da ble vi tatt på senga av interessen. Men han ønsket selv å komme tilbake, og denne gangen er vi bedre forberedt, sier Sundli.

Den gamle sirkushesten kjenner nemlig lukta av sagmugg igjen. For halvannet år siden solgte han seg ut av Familien, konsert- og utestedet han startet opp under navnet Storås Utested i 2006. Få måneder etter at han var ute, var det kroken på døra for Familien. Et halvt år senere var det slutt for Blæst, en annen av byens klubbscener.

For mange klubbscener?

- Kanskje ble det for mye med to like steder. Utviklinga i Trondheim var helt vill ei stund, det eksploderte med scener. Tilbudet har vært helt fantastisk her, med tanke på innbyggertallet, mener han.

Med en liten pause har Sundli drevet med konsertarrangering i 15 år.

- Det er risikabelt, og neppe noe jeg vil anbefale barna mine å drive med. Men det er nå dette jeg kan!

foto
Trives med nytt publikum: Sveinung Sundli har lært seg å sette pris på et publikum der snittalderen er nærmere 40 enn 20 år. Her spiller Anders Jektvik på Skuret i fjor sommer.

Konsentrerer seg om Skuret

Da konkursen ved Familien var et faktum, var Sundli allerede godt i gang på Fosenkaia, både med Skuret og Troll Restaurant. Sveinung Sundli er daglig leder av Kjempetroll AS, som driver både Troll og Skuret.

- Jeg er daglig leder av selskapet, men kjøkkensjef Lars Laurentius Paulsen er en sterkere restaurantmann, mens jeg heller tar meg av Skuret og markedsføring, sier Sundli, og legger til at de to stedene drar gjensidig nytte av hverandre, hjulpet av en musikkinteressert kjøkkensjef.

- Troll begynner å sette seg. Men det tar tid å bli lagt merke til i byen, lengre tid enn vi hadde trodd. Fortsatt er det taxisjåfører som ikke vet hvor Troll ligger. Jeg har lyst til å fortelle folk at Fosenkaia seiler opp som et viktig sted i byen igjen, sier Sundli, som mener det er merkbart flere folk på Fosenkaia i år i forhold til i fjor på samme tid, både på konsert og ellers.

SMAKSPOLITIET PÅ TROLL: Trollete kvalitetsmat

Med kapasitet på 200 gjester på Skuret, er inntjeningspotensialet likevel begrenset.

- Vi er selvsagt avhengig av at konsertene får godt besøk. Men ut fra forsalget vet vi at vi får et par overraskende oppturer, så vi tåler et par smeller også.

Midtlivskrise?

Han forteller at han trives godt med et konsertpublikum der snittalderen er nærmere 40 enn 20.

- Jeg nærmer meg kanskje ei midtlivskrise, det er sikkert derfor det føles naturlig å arrangere for et eldre publikum med betalingsvilje, hehe.

Nylig ble det også kjent at Gåte, bandet som for alvor gjorde Sundli til et kjent fjes, gjenoppstår med ny besetning. Han mener det er mye jobb og øving som gjenstår før de er et livemaskineri å regne med, men at de første konsertene kommer på sen vinter eller tidlig vår 2018. Deretter skal de sette sitt preg på festivalsommeren.

- Vi er tilbudt veldig fine festivaljobber, forteller han.

Som om ikke det var nok, venter Sveinung og kona Siv Jacobsen Sundli sitt første barn sammen i disse dager.

- Vi er veldig klare for det. Det er utrolig mye som skjer framover, men alt føles tryggere og mer stabilt enn på lenge.