«Her og nå»-sjef Ingjerd Østrem Omland blir ny radiosjef i P3, melder Medier24.

Samtidig flyttes kanalsjefjobben i P1 fra Marienlyst i Oslo til Tyholt i Trondheim. Endringene er i første omgang midlertidige og skal vare frem til neste sommer. Årsaken til rokkeringene skal være opprettelsen av en ny teknologidivisjon i kringkastingen, skriver Medier24.

– Dette er en stor ære! Det er innmari gøy og veldig spennende. Jeg gleder meg til å være med på å utvikle den «store» kanalen videre - sammen med flinke folk over hele landet, sier Grøtte til Medier24.

Han kommer fra stillingen som radiosjef i P3 og har vært i kanalen i over 15 år. P1 er Norges største radiokanal. Grøtte sier til Medier24 at den har stort potensial og fortsatt vil ha en sentral rolle i det norske medielandskapet i årene fremover.

I tillegg til Grøtte får også Ingjerd Østrem Omland ny rolle i NRK, når hun overtar som radiosjef i P3 etter ham.

Omland kommer fra stillingen som redaksjonssjef  i«Her og nå» i P1. Som er artist er Omland tidligere listet på P3, skriver Medier24. Hun starter i jobben når en erstatter er på plass.

De midlertidige endringene medfører også at kanalsjef Jon Branæs i P1 blir fungerende radiosjef i NRK og radiosjef Marius Lillelien blir mediedirektør.