"Joda, jeg og Frode go way back. Har jobbet mye med ham, vettu. Jadda. Det er faktisk jeg som hjalp ham med tittelen på den niende Pondus-boka" Høres bra ut, ikke sant? Nå kan det bli deg som sier det.

Jepp! Du kan nemlig bli den lykkens pamfilius som kan ramme inn en Pondus originaltegning, utført av the man himself - etter dine spesifikasjoner!

I år er det ni-års jubileum for de siste årenes safeste julegave, Pondusboka.

I år som de ni foregående år, skal boka ha et fengende navn. Og det akkurat her du kommer inn i bildet.

Frode Øverli har nemlig lyst til at DU finner på navnet. Og som takk for hjelpa får du originaltegningen på bokomslaget!

Du finner på navnet på boken, vinner altså tegningen og kan i forbifarten nevne til samtlige venner og slektninger i 7 nedadstigende generasjonsledd at du er hjernen bak cover på bok nummer 9.

Dette er sannsynligvis tidenes beste premie! Som de aller fleste vet, har Frode sluttet å selge originaltegninger, så dette er siste sjanse til å kunne gjøre din favorittvegg til en svært, svært lykkelig vegg. Du vil selvfølgelig også motta boka der ditt brainchild vises.

Alt du trenger å gjøre er å komme opp med et passende navn, samt en ide på hva tegningen bør bestå av.

Før du går løs på oppgaven, er det et par ting å ha i pannelappene:

Dersom du kjenner til de foregående bøkene, vet du at de har et tall i tittelen. Dette tallet henspeiler på hvilket nummer i rekka boken er.

Bare sjekk etter dersom du ikke tror oss.

"Flat Firer"?

Jepp. Bok nr 4.

"Sju lange og sju breie"?

You got it. Bok nr 7.

Prøv det samme med de andre, og mønsteret vi åpenbare seg.

Uncanny, som de sier i utlandet.

Dermed er det et poeng at boken har tallet 9 i tittelen. Eller noe som lett assosieres til ni. Så det er bare å finne frem ordspillboka og være kreativ.

Konkurransen varer til 15 mai, vinnerne vil annonseres på pondus.no. Det er også gjennom nettstedet til serien bidragene leveres.

Lykke til!

Hilsen Pondus-redaksjonen!