Den norske filmen får da sin internasjonale premiere på filmfestivalen. Filmen som er regissert av Erik Skjoldenbærg, er en av de utvalgte filmene som skal vises i seksjonen «Special Presentation». Det skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Invitert før

Denne seksjonen er ment for de store filmene, med kjente regissører og skuespillere. Norske filmer som «Hodejegerne» og «Kon-Tiki» er filmer som tidligere har blitt invitert til samme kategori.

Aksel Hennie har vært invitert til filmfestivalen hele fem ganger tidligere, med filmer som «Uno», «Lønsj», «Max Manus», «Hodejegerne» og «90 minutter». Erik Skjoldenberg har vært invitert for filmer som «Insomnia» og «Prozac Nation».

- Dette var drømmen

Skjoldenberg sier at dette var drømmen.

- Jeg gleder meg helt vilt. Internasjonal premiere i Toronto var drømmen vår fra starten. Filmfestivalen er Nord-Amerikas viktigste for filmbransjen og samtidig også en publikumsfestival. Sjelden merker jeg sterkere entusiasme for film enn i billettkøen på Toronto Film Festival, sier regissør Erik Skjoldbjærg, ifølge pressemeldingen.

«Pionér» er en thriller som handler om starten av det norske oljeeventyret. I tillegg til Hennie bekles rollene i filmen av blant annet Ane Dahl Torp, Jørgen Langhelle, Wes Bentley, og Stephen Lang. Filmen vil ha norsk kinopremiere den 30. august.