Utenfor den lille hvite kirken på Dolmøya på Hitra samles det folk. Barn i klær fra gamle dager leker på plassen foran kirken, og det blir servert kaffe, saft og vafler.

Foran den hvite stengte kirkeporten står Solbjørg og Tom Skare. Mor og sønn. De bor på andre siden av sundet fra kirken der stykket settes opp for 25. gang i år.

Hvert år

- Jeg vokste opp med historien, jeg hørte den først fra min mor, som er oppvokst like ved der Maren var fra, sier Tom Skare. Han har sett forestillingen hvert år, og forteller at han gleder seg like mye hvert år.

Historien om Maren, som ble utstøtt av bygda da hennes mann døde, og til slutt halshugget for angivelig å ha tatt livet av mannen sin med gift, har gått fra generasjon til generasjon på Hitra.

- Voksne mannfolk gråt

- Det setter så mange tanker i gang, og det passer så godt til dagens samfunn, med rykter, media, hva er sant og hva er ikke det, sier Tom Skare, og legger til at han for første gang så voksne mannfolk gråte under en av framvisningene av dette stykket.

Les anmeldelsen av spelet i papiravisen i morgen.

Solbjørg Skare (t.h.) var på premieren av Marenspelet sammen med sin sønn Tom Skare. Foto: Glen Musk
På scenen var det både profesjonelle og amatører. Fra venstre: Gunhild Hjertaas(Karen Arntsdotter Jegtvik) og Kristina Kiberg(Maren Johanne Olsdotter Jegtvik). Foto: Glen Musk